[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Arriben a Barcelona les 12 tones de material de protecció que l’Ajuntament ha adquirit per a protegir serveis essencials : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Arriben a Barcelona les 12 tones de material de protecció que l’Ajuntament ha adquirit per a protegir serveis essencials

02/04/2020

L’Ajuntament ha comprat aquest material directament al fabricant de Xangai gràcies a la col·laboració de la comunitat xinesa de la ciutat

L’enviament inclou 600.000 mascaretes quirúrgiques IIR, 5.000 granotes, 12.000 ulleres i 9.600 gorros

Serveis Socials, Bombers, Guàrdia Urbana, Mercats Municipals, Mercabarna, Cementiris, i Serveis de Neteja seran destinataris del material

Aquesta és la major compra que ha realitzat l’Ajuntament de Barcelona per tal de donar suport als treballadors i treballadores que continuen garantint el bon funcionament de la ciutat, l’atenció a les persones més vulnerables i l’assistència sanitària

Barcelona ha rebut 12 tones de material sanitari procedent de la ciutat xinesa de Xangai, adquirides pel consistori per a protegir serveis essencials. L’Ajuntament ha comprat aquest material directament al fabricant xinès de Xangai gràcies a la col·laboració de la comunitat xinesa de la ciutat i als seus contactes al país asiàtic. En total, l’enviament inclou 600.000 mascaretes quirúrgiques IIR, 5.000 granotes, 12.000 ulleres i 9.600 gorros.

El material està destinat als serveis municipals essencials que en aquests moments tenen més presència a peu de carrer o tenen una funció amb contacte més directe amb altres ciutadans i ciutadanes, com són els treballadors de Serveis Socials, Bombers, Guàrdia Urbana, Mercats Municipals, Mercabarna, Cementiris, i Serveis de Neteja.

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta és la major compra que ha realitzat l’Ajuntament de Barcelona per tal de donar suport als treballadors i treballadores que en aquests moments es troben prestant un servei bàsic per continuar garantir el bon funcionament de la ciutat, l’atenció a les persones més vulnerables i l’assistència sanitària a aquelles persones que la necessiten.

L’Ajuntament té com a prioritat mantenir l’activitat dels serveis públics essencials durant una situació d’emergència sanitària com l’actual, i també protegir adequadament els seus treballadors i treballadores, per tal que puguin desenvolupar la seva feina en les condicions adients. Aquestes darreres setmanes l’Ajuntament ha fet un esforç especial per tal de proveir d’equips de protecció individual, davant la manca de material que tenien, també a Hospital del Mar, Hospital Clínic i Pavellons Salut ubicats a centres esportius previstos per donar suport a centres sanitaris de la ciutat.

L’avió que ha transportat les 12 tones de material sanitari ha estat posat a disposició del consistori barceloní per l’exèrcit i ha estat promocionat per l’ICEX, mentre que el transport ha estat sufragat per l’Estat. L’aparell va arribar ahir a Torrejón de Ardoz des de Xangai després de passar per Minsk. El material va arribar a Barcelona ahir a darrera hora de la nit, als magatzems municipals. El dispositiu ha comptat també amb la participació de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM).

A banda del material arribat des de Xangai i comprat per l’Ajuntament, ciutats xineses amb les quals Barcelona té establerts acords de col·laboració o d’agermanament han confirmat que realitzaran donacions de material mèdic de primera necessitat com ara mascaretes, bussos o ulleres de protecció. És el cas de la mateixa Xangai, Shenzhen i Yiwu, que donaran 150.000 mascaretes a la ciutat de Barcelona.

L’Ajuntament continua mantenint contactes amb l’ambaixador a la Xina, amb diferents consolats i amb el govern espanyol perquè es puguin fer efectives aquestes donacions. Cal destacar també la implicació i les propostes de donacions de la comunitat xinesa i coreana que han donat a la ciutat 15.000 mascaretes les darreres setmanes. A aquestes cal afegir les mascaretes i equips de protecció individual que estan comprant a la Xina, quantificades fins al moment en 150.000 i que està previst que arribin durant les properes setmanes.

 

Material relacionat

Vídeo imatges del material de protecció (MP4)

Vídeo declaració Ada Colau (MP4)

Vídeo declaració Jaume Collboni (MP4)

Àudio declaració Ada Colau (WAV)

Àudio declaració Jaume Collboni (WAV)

Fotografies del material de protecció (ZIP)

 

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut