[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Els autobusos solidaris comencen a transportar pacients d’hospitals als espais de confinament : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Els autobusos solidaris comencen a transportar pacients d’hospitals als espais de confinament

03/04/2020

Més de 200 conductors i conductores de TMB s’han ofert voluntàriament per col·laborar en la logística de l’emergència sanitària a Barcelona

Aquesta setmana han començat els trasllats de pacients de COVID-19 amb autobusos de TMB conduïts per treballadors voluntaris. En els tres primers dies, des de dimecres fins avui divendres, s’han fet sis serveis de transport amb sis conductors i conductores diferents, gràcies als quals s’han desplaçat 105 persones des dels hospitals on les han tractat. Avui han sortit tres autobusos amb tres conductores voluntàries a fer les rutes programades.

Aquests transports amb autobusos són fruit de la col·laboració de la Fundació TMB i el Consorci Sanitari de Barcelona, Bombers de Barcelona i SEM, amb la coordinació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i donen suport a la gestió de la crisi sanitària pel coronavirus. Concretament, s’estan facilitant trasllats de persones afectades pel Covid-19 donades d’alta hospitalària però amb indicació de confinament en espais específics no domiciliaris, que poden ser des de centres sanitaris fins a hotels i altres equipaments que s’estan habilitant per a aquesta finalitat.

 

 

 

 

 

La Fundació TMB, a través del programa de voluntariat, ha gestionat la recerca dels conductors voluntaris que condueixen els vehicles assignats. Al cap de poc de fer la crida, aquesta mateixa setmana, els oferiments van desbordar les previsions: més de 200 conductors s’han mostrat disposats a fer un servei solidari per a pacients de Covid-19.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha volgut posar en valor el compromís d’aquests conductors d’autobús fent públic el seu agraïment. “En moments de crisi és quan surt a la llum el veritable valor dels serveis públics”, ha assegurat. Alarcón ha afirmat que “aquests dies estem veient la importància del transport públic i dels seus treballadors que segueixen garantint la mobilitat d’aquells qui han de fer activitats essencials”. “Quan a banda de fer la seva feina comproves com aquests professionals s’ofereixen voluntàriament per transportar malalts amb l’únic objectiu de salvar vides i ajudar persones, no pots fer res més que emocionar-te i mostrar-los el teu màxim reconeixement”, ha reblat.

Els autobusos assignats als transports sanitaris són tres de tipus midi (9-10 metres de longitud) amb base a la cotxera d’Horta. Han estat preparats i condicionats per al transport de pacients, amb una separació física entre l’espai de passatge i el de conducció. Cada dia se’ls aplica un protocol estricte de neteja i desinfecció a fons. Pel que fa als conductors, treballen amb els equips de protecció individual necessaris i tenen el suport del personal de l’operativa sanitària per evitar qualsevol risc de contagi. Al finalitzar el servei, se sotmeten a un procés de neteja i descontaminació a la cotxera.

 

Material relacionat

Vídeo imatges autobusos (MP4)

Vídeo imatges conductora (MP4)

Àudio imatges conductora (WAV)

Vídeo declaració Conchita Penya (treballadora social) (MP4)

Vídeo declaració Conchita Penya (treballadora social) (WAV)

Vídeo declaració Guàrdia Urbana (MP4)

Àudio declaració Guàrdia Urbana (WAV)

Vídeo declaració Bombers de Barcelona (MP4)

Àudio declaració Bombers de Barcelona (MP4)

Imatges (ZIP – 58,5 Mb)

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut