Mobile World Capital Barcelona cedeix a l’Hospital de Sant Pau 40 tauletes per facilitar la comunicació entre els malalts i les seves famílies : Servei de Premsa

Mobile World Capital Barcelona cedeix a l’Hospital de Sant Pau 40 tauletes per facilitar la comunicació entre els malalts i les seves famílies

07/04/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El projecte s’ha fet realitat gràcies a la col·laboració de Serunion, CISCO i Makenai

Las tauletes tenen integrada la solució de videoconferència Cisco Webex

A més, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Bona part de les persones ingressades són d’edat avançada i no disposen de dispositius per contactar amb els seus familiars

La Covid-19 ha generat una crisi sense precedents a Europa. Des de Mobile World Capital Barcelona volem aportar la nostra col·laboració amb la cessió de 40 tauletes a l’Hospital de Sant Pau per ajudar a trencar les bretxes afectives entre els malats i els seus familiars a causa de l’aïllament hospitalari.

La cessió, que s’ha fet amb la participació de Serunion, CISCO i Makenai, té com objectiu que aquests pacients aïllats pel Covid-19 que no estiguin en situació crítica puguin parlar a través de videoconferència amb les seves famílies. Molts pacients són gent gran que no disposa de telèfon mòbil o de les aplicacions necessàries per comunicar-se telemàticament amb les seves famílies.

D’aquesta manera s’aconsegueix que els pacients puguin traslladar als familiars la seva evolució de manera més continuada, davant la impossibilitat de rebre visites. Alhora, les famílies dels malalts poden realitzar un seguiment més proper de la seva evolució. També està previst que les puguin utilitzar pacients que es traslladen de Sant Pau cap als hotels medicalitzats i pacients que abans de rebre l’alta necessiten comunicar-se amb els familiars.

Les tabletes incorporen el programari de connectivitat Webex amb una interfície dissenyada especialment per a aquest projecte per part de les empreses CISCO i Makenai. La instal·lació, manteniment i govern dels dispositius quedarà en mans dels serveis de tecnologia de l’Hospital de Sant Pau, per a una millor organització i una menor intrusió en les tasques de l’Hospital. A més, la connexió a la xarxa es farà a través de la xarxa sense fils de l’Hospital de Sant Pau.

La donació de les 40 es fa per temps il·limitat mentre sigui necessari. MWCapital, CISCO i Makenai s’encarregaran de donar suport als possibles problemes de connectivitat que poguessin sorgir relatius als dispositius o el programari de connectivitat.

La iniciativa es fruit del treball conjunt entre el departament de 5G de MWCapital i l’àrea de innovació social de la mateixa Fundació, Digital Future Society. Així mateix, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

 

Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global.

Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la nostra societat. En conjunt, els nostres programes estan transformant de forma positiva l’economia, l’educació i la societat.

MWCapital acull MWC Barcelona i va fundar 4 Years From Now [4YFN], la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present en tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

www.mobileworldcapital.com

 

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:





Paraules clau

COVID-19/ tecnologia/