Els nens i nenes de Barcelona fan arribar preguntes i inquietuds sobre el confinament a l’alcaldessa Ada Colau : Servei de Premsa

Els nens i nenes de Barcelona fan arribar preguntes i inquietuds sobre el confinament a l’alcaldessa Ada Colau

08/04/2020

A partir d’aquest dimecres 8 d’abril tots els infants de la ciutat que ho vulguin poden fer arribar els seus missatges sobre el confinament a l’alcaldessa, que respondrà a partir de dissabte 11 en un nou programa setmanal que es podrà veure a betevé i al web estimatdiari.barcelona

“Estimat Diari” és la crònica col·lectiva del confinament amb ulls d’infant amb les experiències, reflexions i creacions dels nens i les nenes al voltant de la situació causada per l’alarma de la Covid-19

Amb aquest nou format es reforça la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona d’acompanyar i escoltar els més petits i ajudar-los a visibilitzar com viuen aquest moment excepcional

L’alcaldessa Ada Colau se sotmetrà a partir de dissabte 11 d’abril, a les 18.30 hores, a les preguntes i inquietuds dels veïns i les veïnes més petites de la ciutat. En el marc de la iniciativa “Estimat Diari”, un diari col·lectiu del confinament a càrrec dels nens i les nenes de la ciutat, Barcelona obre una nova finestra que els posa en contacte amb l’alcaldessa. Sota el nom de “L’alcaldessa respon als infants”, el resultat dels missatges rebuts i les respostes de l’alcaldessa, aquest dissabte es podrà veure el primer d’aquest programa setmanal de 30 minuts de durada tant a la televisió pública de la ciutat, betevé, com al web estimatdiari.barcelona.

Els missatges, en vídeo i en format horitzontal, es poden enviar per Whatsapp al número 670 245 967 a partir d’aquest dimecres 8 d’abril i l’alcaldessa els respondrà des de l’Ajuntament de Barcelona, a l’estil de les rodes de premsa telemàtiques celebrades des que es va decretar l’estat d’alarma.

 

 

Estimat Diari: Barcelona des de casa amb ulls d’infant

Barcelona, reconeguda com a ciutat amiga de la infància per Unicef, vol acompanyar i escoltar com viuen el confinament els nens i nenes de la ciutat, una voluntat que neix del compromís municipal de situar els drets dels infants com un dels eixos bàsics de les polítiques públiques i reconèixer i afavorir-ne la ciutadania activa.

Sota aquesta premissa, només dues setmanes després de decretar-se el confinament de la població arran de l’emergència per la Covid-19, l’Ajuntament va obrir el web estimatdiari.barcelona, una finestra on la canalla pugui expressar a través de dibuixos, pintures, relats, contes, poemes o imatges les reflexions al voltant del confinament i com viuen una experiència que ha trastocat la rutina de tota la societat i, per tant, també la seva. La compilació de tot aquest material servirà de diari col·lectiu d’un moment excepcional amb ulls d’infant. Alhora, una selecció del material abocat a l’”Estimat Diari”, triat a partir de criteris educatius i pedagògics, es publicarà també al Diari de l’Educació amb els comentaris i anàlisi de l’escriptor i pedagog Jaume Cela.

Així, Barcelona pretén motivar i convidar els nens i les nenes a reflexionar en donar-los un espai web accessible des de tot arreu i una plataforma al canal de televisió pública de la ciutat, per així dirigir-se tant a la ciutadania en general com a la institució.

El programa “L’alcaldessa respon als infants” pretén reproduir entre l’alcaldessa i els infants les videotrucades que molts nens i nenes de la ciutat estan utilitzant aquestes setmanes per poder veure’s amb els seus familiars i amistats, un fenomen que alhora ha arribat a les sales de premsa d’institucions com l’Ajuntament de Barcelona per poder posar en contacte els responsables del Govern municipal amb els periodistes.

 

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut