Digital Future Society llença un repte per reduir la petjada ambiental del sector tecnològic : Servei de Premsa

Digital Future Society llença un repte per reduir la petjada ambiental del sector tecnològic

16/04/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

El repte, internacional i accessible per a qualsevol tipus d’empresa, premiarà amb 80.000 euros les dues millors propostes i impulsarà a Barcelona els seus projectes pilot

La iniciativa compta amb l’aportació de 40.000 euros de les àrees d’Agenda 2030 i Transició Digital de l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport de la Fundació BIT Habitat

Amb aquesta proposta l’Ajuntament de Barcelona demostra el seu ferm compromís en l’impuls de l’Agenda 2030 vinculant el repte als Objectius de Desenvolupament Sostenible 9 i 13

Digital Future Society, impulsada per la Vicepresidència Tercera del Govern – Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i Red.es, llença el repte “Com podem reduir la petjada ambiental del sector tecnològic per respondre a l’emergència climàtica?” en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

La transformació digital aporta moltes oportunitats a la societat però també comporta, entre d’altres, l’augment del consum energètic per l’ús de dispositius, xarxes de distribució i centres de dades; l’extracció de recursos i la generació de residus associats a la fabricació i l’eliminació dels dispositius electrònics; i les emissions i altres impactes ambientals generats durant el cicle de vida de les solucions tecnològiques.

Aquest repte, dotat amb 80.000 euros, pretén buscar solucions tecnològiques per mesurar i reduir la petjada ambiental de les empreses de el sector tecnològic, tant de l’àmbit públic com privat (especialment PIMES i startups), considerant les fases del cicle de vida dels productes i serveis que ofereixen (disseny, extracció de recursos i ús de matèries primeres, fabricació́, distribució, ús i disposició final), o bé la infraestructura TIC existent i / o futura. La iniciativa compta amb l’aportació de 40.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona, en concret de les àrees d’Agenda 2030 i Transició Digital que, a més, ha posat a disposició del repte el suport de la Fundació BIT Habitat. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Barcelona demostra el seu compromís en l’estratègia d’impuls de l’Agenda 2030, resultant aquest tipus de propostes com un dels instruments més concrets per vincular i desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en aquest cas el 9 i 13: industria, innovació i infraestructures; i acció pel clima.

La convocatòria, de caràcter internacional i accessible per a qualsevol tipus d’empresa, està oberta des del passat 15 d’abril i es tancarà el 5 de juny. El procés de participació contempla tres rondes d’avaluació on diferents experts de MWCapital, l’Ajuntament de Barcelona i professionals independents seleccionaran les dues propostes guanyadores de la convocatòria. Els guanyadors seran anunciats durant el mes de juliol i cadascun rebrà 40.000 euros, a més del suport logístic de MWCapital, per impulsar a Barcelona els seus respectius projectes pilot.

Les propostes, presentades a través del web de Digital Future Society, han de donar resposta al repte que proposa la convocatòria i oferir resultats concrets i mesurables, així com estar preparades per l’execució del projecte pilot en un termini inferior als 12 mesos. Les solucions també han de tenir un caràcter tecnològic (software i/o hardware), tot i que podran combinar-se amb activitats de consultoria, d’assessorament estratègic i de gestió del coneixement.

 

Enllaços:
https://digitalfuturesociety.com/ca/tech-climate/
https://digitalfuturesociety.com/es/tech-climate/

 

 

Sobre Digital Future Society

Digital Future Society, una iniciativa impulsada per la Vicepresidència Tercera del Govern d’Espanya – Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Red.es i Mobile World Capital Barcelona, construeix un futur més equitatiu i inclusiu en l’era digital per millorar l’impacte de la tecnologia en la societat.

Amb aquest objectiu, connecta institucions, corporacions, organitzacions cíviques i acadèmia, per generar debat, compartir coneixement, crear solucions per als desafiaments que presenta l’avanç digital i apropar-les a la ciutadania. Digital Future Society treballa en quatre àrees clau: innovació pública; confiança i seguretat digital; creixement equitatiu; i inclusió i empoderament ciutadà.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:

Paraules clau

agenda 2030/ petjada ambiental/ sector tecnològic/