Barcelona crea el “Pacte per Barcelona” per reimpulsar la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona crea el “Pacte per Barcelona” per reimpulsar la ciutat

21/04/2020

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni i el regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí, han explicat avui la proposta del Govern municipal per constituir aquest gran pacte per al reimpuls de la ciutat des de tots els àmbits, conjuntament amb els agents econòmics, socials, culturals i educatius, i amb els set grups polítics amb representació al Consistori

Dimarts vinent es convoca la primera reunió de treball de la Mesa del Pacte per Barcelona, amb un primer grup centrat en treballar conjuntament amb la societat civil i els grups polítics del Consistori les mesures per reactivar l’economia i atendre les necessitats socioeconòmiques de tot el teixit social

Un segon grup constituït amb els set grups polítics del Consistori treballarà en un nou consens per a un pressupost municipal per a la recuperació econòmica i social a la ciutat

En aquesta línia, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, ha tingut una vídeoreunió amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, on també hi han participat els principals agents econòmics de la ciutat

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni i el regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí, han explicat avui la proposta del Govern municipal per constituir un gran pacte de ciutat que reimpulsi Barcelona des de tots els àmbits, la “Mesa de del Pacte per Barcelona”, conjuntament amb els agents econòmics, socials, culturals i educatius, i amb els set grups polítics amb representació al Consistori

Dimarts 28 d’abril se’n convocarà la primera sessió, amb un primer grup amb govern i oposició centrat en treballar conjuntament amb la societat civil les mesures per reactivar l’economia i atendre les necessitats socioeconòmiques del teixit social. Un segon grup, amb els set grups polítics amb representació al Consistori, treballarà en un nou consens per elaborar un pressupost municipal orientat a la recuperació econòmica i social a la ciutat amb vistes a l’any 2020 i el 2021.

Per al primer tinent d’alcaldia, “aquest gran pacte ha de reimpulsar la ciutat des de tots els punts de vista”, i ha assenyalat com a criteris principals “la cohesió, equitat, un model de ciutat que tingui molt present les cures i la salut, que la ciutat sigui resilient i més habitable i també protegir la reputació internacional tan important per una economia oberta i exposada, també a través de la col·laboració públic-privada i tenint en compte l’entorn metropolità que és un factor que haurem de posar al servei de la recuperació”.

El regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí, ha posat en valor també que s’articuli així “un gran consens perquè ningú quedi enrere i perquè apostem per la recuperació econòmica de la ciutat”. Martí ha explicat que es tindrà com a objectius “que el dia després de la crisi Barcelona sigui millor que el dia d’abans”, “amb un sistema més equilibrat, més i millors serveis públics, que a més en surtin reforçats” i ha remarcat com a àmbits a treballar “aprofitar les oportunitats de la tecnologia però també com evitar-ne els riscos, buscar noves oportunitats en termes d’habitatge i fer un gran salt d’escala en polítiques d’habitatge públic”, i ha expressat el desig de “sortir de la crisi amb ajuntaments reforçats, perquè s’ha demostrat la seva capacitat i els governs locals han de ser els principals agents per donar resposta”.

 

Interlocució directa amb la ministra Maroto per abordar la reconstrucció econòmica

En aquesta línia, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha tingut avui una vídeoreunió amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, on també hi han participat alguns dels principals agents econòmics de la ciutat com Pimec, Fira de Barcelona, Foment del Treball, el Consorci de la Zona Franca, Barcelona Global, el Gremi d’Hotels de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona, Apartur, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVE), Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, CEDAC, Consell de Gremis de Catalunya, Comertia, ANGED, Gremi de Restauració i CECOT. També hi ha assistit els regidors de Turisme i Indústries Creatives, Xavier MArcé, i la regidora de Comerç, Mercats, Hisenda i Règim Intern, Montserrat Ballarín.

A la trobada virtual, s’han explicat les principals mesures empreses tant pel Govern de l’Estat com per l’Ajuntament de Barcelona, i s’ha acordat abordar la reconstrucció econòmica de la ciutat, amb un diàleg constructiu amb els sectors més afectats, que demanen fórmules de liquiditat i mesures específiques de suport a les petites i mitjanes empreses, a més d’accions ambicioses d’impuls de l’economia i també mesures de seguretat per a treballadors i treballadores.Compartiu aquest contingut