Centre LGTBI Barcelona: Setmana d’activitats culturals per celebrar la Diada de Sant Jordi : Servei de Premsa

Centre LGTBI Barcelona: Setmana d’activitats culturals per celebrar la Diada de Sant Jordi

21/04/2020

Entre la programació destaca el micro obert de poesia LGTBIQ que dinamitzarà l’escriptor Sebastià Portell el proper divendres 24 d’abril, i que compta amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

A més, retrem homenatge a la revista ‘Ajoblanco’ i la seva contribució a la contracultura i l’alliberament sexual

També celebrarem el Dia de la Visibilitat Lèsbica, que té lloc diumenge 26, entrevistant la periodista i activista Irantzu Varela i promovent una acció a xarxes

El Centre LGTBI de Barcelona ha preparat diverses activitats virtuals per celebrar la Diada de Sant Jordi, que té lloc el proper dijous 23 d’abril. La programació comença avui, dimarts 21, a les 18.00 h, al compte d’Instagram (@barcelonalgtbi). El director del Centre LGTBI, Andreu Agustín, conversarà en directe amb Pepe Ribas, fundador de la revista Ajoblanco. El diàleg coincideix amb la publicació en línia dels números que van formar part de la primera època d’aquest mitjà. La trobada digital vol ser un petit homenatge a la revista, referent de la contracultura de la dècada dels setanta, i pionera en l’abordatge de realitats properes a l’ecologisme, els feminismes, l’alliberament sexual i les noves cultures, entre altres temàtiques.

L’endemà, dimecres 22, Pol Galofre, dinamitzador del Centre, conversarà amb Elizabeth Duval, escriptora, poeta i activista trans. Als seus vint anys, Duval ha publicat Reinas, una obra autobiogràfica que parteix de la redacció d’un diari personal per reflexionar sobre la seva vida universitària a París, la política, el capitalisme i l’amor postadolescent des d’una òptica que desborda totes les expectatives i que ens fa reflexionar sobre els afectes i el desig. La conversa es podrà seguir a partir de les 18.00 h a Instagram.

L’activitat prevista per al dia 23, Diada de Sant Jordi, en canvi, tindrà lloc a Twitter. En aquesta xarxa social, es compartiran les recomanacions literàries que el Centre LGTBI ha encarregat a diferents activistes i creadores. També en l’àmbit de les lletres, divendres 24 d’abril, l’escriptor Sebastià Portell dinamitzarà un recital de poesia LGTBIQ. La trobada, que tindrà lloc a les 18.00 h a Instagram, es realitzarà amb el suport de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Serà una sessió de micro obert per facilitar la participació de tothom que vulgui compartir els seus versos.

 

26 d’abril: celebrem el Dia de la Visibilitat Lèsbica

El Centre LGTBI estava preparant una jornada específica d’activitats al carrer per celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica amb la participació de diverses entitats. La proposta, que es tornarà a calendaritzar quan la situació sanitària ho permeti, prendrà forma de diàleg digital. De nou a través del compte d’Instagram, diumenge 26 d’abril, a les 18.00 h, la dinamitzadora Maria Pujol entrevistarà Irantzu Varela, periodista i activista feminista. Amb ella parlarem del paper de les dones dins del moviment LGTBI, de les diferents formes en què es manifesta la lesbofòbia i de quines són les realitats que cal posar sobre la taula en una efemèride com aquesta.

A més, durant tot el dia es promourà una acció de visibilitat a través de les xarxes socials incentivant la publicació de fotografies amb les etiquetes #BollosACasa i #BollosEnCasa.Compartiu aquest contingut