L’Ajuntament paga els seus proveïdors en 20 dies per segon mes consecutiu : Servei de Premsa

L’Ajuntament paga els seus proveïdors en 20 dies per segon mes consecutiu

04/05/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En total, s’han pagat 1.921 factures amb un import de 45.102.176€

La rapidesa en els pagaments ha estat possible gràcies a l’acceleració de la maquinària administrativa del consistori per donar resposta a una de les principals demandes de les empreses i autònoms: obtenir liquiditat en el menor temps possible en un moment de gran dificultat econòmica

La dada consolida el nou circuit de validació que es va haver d’adaptar davant l’estat d’alarma per fer-lo completament telemàtic i mantenir totes les garanties jurídiques

Per segon mes consecutiu, l’Ajuntament ha pagat les factures a proveïdors en un termini promig que no arriba als 21 dies. En concret, al mes d’abril el termini de pagament promig a proveïdors ha estat de 20,71 dies des de l’entrada de la factura al registre municipal.

Garantir la liquiditat a les empreses per assegurar la màxima supervivència empresarial és un dels objectius marcats pel Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE) que s’ha constituït al consistori al més d’abril. En aquesta línia, des del decret de l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha articulat i flexibilitzat processos per a garantir els pagaments amb major celeritat i donar així liquiditat als proveïdors municipals.

Així, la rapidesa en els pagaments ha estat possible gràcies a l’acceleració de la maquinària administrativa del consistori per donar resposta a la demanda de les empreses i autònom per obtenir liquiditat en el menor temps possible en un moment de gran dificultat econòmica. El pagament en només 20 dies consolida el nou circuit de validació que es va haver d’adaptar en els primers dies de l’estat d’alarma per poder reconvertir el procés administratiu per fer-lo completament telemàtic, reduint els dies de pagament i mantenint a la vegada totes les garanties jurídiques.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha volgut posar en relleu “l’esforç dels treballadors públics que no han deixat de mostrar una absoluta implicació per aconseguir que la liquiditat arribi l’abans possible a les empreses i als autònoms. Les dades mostren que malgrat el repte del teletreball durant el període de l’estat d’alarma, l’organització municipal continua a ple rendiment per donar respost als ciutadans i ciutadanes”.

En total, s’han pagat 1.921 factures amb un import de 45.102.176€, mentre que el que queda per pagar en les properes setmanes són 1.191 factures amb un import de 30.481.533€. El total de factures registrades al mes d’abril (2.457) és similar al nombre de presentades durant els mesos de gener (2.356) i febrer (2.359) i març (2.685).

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:





Paraules clau

COVID-19/ pagament/ proveïdors/