Barcelona habilita mesures addicionals per donar suport a les famílies en la preinscripció escolar : Servei de Premsa

Barcelona habilita mesures addicionals per donar suport a les famílies en la preinscripció escolar

11/05/2020Temps estimat de lectura: 5 minuts

La preinscripció d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària obligatòria es farà preferiblement de manera telemàtica del 13 al 22 de maig i les famílies podran sol·licitar una assistència telefònica per resoldre dubtes sobre el procés

Aquelles famílies que no tinguin possibilitat de fer-ho telemàticament podran fer-ho, amb cita prèvia, en una de les 8 oficines de suport a la preinscripció que s’han habilitat a la ciutat i també en els centres educatius escollits com a primera opció

La preinscripció d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària tindrà lloc des d’aquest dimecres dia 13 fins el 22 de maig tal i com va anunciar el Departament d’Educació. Un procediment que enguany ha de realitzar-se preferiblement de manera telemàtica per raons de prevenció i mobilitat per la crisi sanitària de la COVID-19.

Les famílies hauran de cursar la preinscripció a través d’un formulari en línia que podran trobar al web del Consorci d’Educació o del Departament d’Educació, i la resta de documentació sol·licitada l’hauran d’enviar escanejada o fotografiada a la bústia de correu electrònic oficial del centre demanat com a primera opció.

Per tal de facilitar el tràmit s’ha obert un servei d’assistència telefònica a través del telèfon 93.551.10.00 amb horari d’atenció de 9:00 a 13:30, per poder fer aquelles consultes necessàries i dur a terme la preinscripció. Una assistència telefònica que compta amb el suport d’un servei de teletraducció en temps real en 52 idiomes, amb l’ajuda de personal nadiu.

 

Un servei de suport per a les famílies sense mitjans telemàtics

A Barcelona s’han habilitat 8 oficines de suport a la preinscripció, un servei d’atenció prioritària per a les famílies que no disposin de mitjans telemàtics, de connexió a Internet o altres impediments justificats, per tal de garantir l’equitat entre tot l’alumnat. Un equip de professionals donarà suport per fer el procediment de la preinscripció.

Del 13 al 19 de maig s’atendrà preferiblement a les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat social que formen part del Pla contra la segregació escolar i la igualtat d’oportunitats i l’alumnat amb Necessitats específiques de suport educatiu (NESE). Les famílies de P3 rebran una comunicació personalitzada en la que se’ls explicarà els serveis de suport que se’ls ofereix.

Aquest servei d’atenció ciutadana funcionarà únicament amb cita prèvia trucant al telèfon 93.551.10.00 i l’horari d’atenció serà de 9.00 h a 13.30 h. Del 19 al 22 de maig s’atendrà a totes les famílies que s’hi adrecin.

També en aquestes dates, del 19 al 22 de maig, la preinscripció presencial es podrà fer als centres educatius. Caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

Per qüestions de seguretat, es recomana que el dia de la cita només vagi una persona de la unitat familiar, si pot ser porti omplert el full de preinscripció i si no, un bolígraf de casa. Ha d’anar equipada de mascareta i guants.

Les 8 oficines municipals de suport a la preinscripció són:

 

      Adreça:  Placeta del Pi, 2

 

      Adreça:  C/Roger de Llúria, 1-3

 

      Adreça:  C/ Muntadas, 5

 

      Adreça:  C/Mare de Déu de la Salut, 87

 

      Adreça: C/ Costabona, 3-5

 

      Adreça: Pl. Major de Nou Barris, 1

 

      Adreça: C/ Sant Adrià, 20 (Recinte de Can Fabra)

 

      Adreça: C/ Cristòbal de Moura, 223

 

En aquests equipaments on es podrà rebre el suport es durà a terme una neteja i ventilació diària dels espais; la instal·lació de mampares de protecció per als treballadors i l’ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i de guants per al personal que faci atenció al públic, així com de gel hidroalcohòlic.

 

Més informació i suport al web del Consorci d’Educació

A Edubcn.cat es pot trobar un vídeo tutorial en català i castellà amb la informació, pas a pas, de com realitzar el procés de preinscripció en la situació actual. També s’ha creat un document on s’expliquen les novetats del procés i es clarifiquen possibles dubtes.

De forma continuada, es farà difusió de tota la informació sobre el procés de preinscripció i d’aquestes mesures de suport a través del web i de les xarxes socials del Consorci d’Educació.

Enguany no s’han pogut realitzar les jornades de portes obertes i és per això que en els webs i les xarxes socials dels centres educatius es pot trobar informació dels seus projectes educatius, tot per facilitar-ne l’elecció a les famílies.

 

Resultats preinscripció i matrícula

Els resultats de la preinscripció es podran consultar per Internet; els individuals en el web d’Estudiar a Catalunya i els llistats al web del centre.

Per formalitzar posteriorment la matrícula s’ha establert dos períodes: del 17 al 23 de juny, els alumnes de 1r cicle d’educació infantil; i del 13 al 17 de juliol, l’alumnat de 2n cicle d’educació infantil, de primària i de secundària.

 

Preinscripció ensenyaments postobligatoris

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:

Paraules clau

COVID-19/ educació/