Comencen els treballs per ampliar les voreres de la Via Laietana : Servei de Premsa

Comencen els treballs per ampliar les voreres de la Via Laietana

17/05/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament inicia aquest diumenge les actuacions tàctiques per tal que les voreres de totes dues bandes passin a ser de 4,15 m i així els vianants tinguin més espai per moure’s amb les millors condicions sanitàries possibles

Es preveu que la intervenció duri una setmana, i amb la nova configuració la via passarà a tenir un carril de circulació més un carril bus per cada sentit de circulació

És una de les intervencions que s’estan fent a l’espai públic per adaptar la ciutat a la sortida progressiva del confinament i que permetran guanyar més de 154.000 m2 per caminar i passejar de forma segura i saludable

Aquesta nota conté declaracions de Janet Sanz en vídeo i àudio al final del text

Aquest diumenge han començat els treballs per ampliar les voreres de la Via Laietana. Es tracta d’una de les mesures que està duent a terme l’Ajuntament a l’espai públic per adaptar la ciutat a la sortida progressiva del confinament i a la nova mobilitat, i garantir que els veïns i veïnes puguin caminar i passejar de forma segura i saludable.

 

 

 

 

En el cas de la Via Laietana, avui s’han iniciat les actuacions tàctiques –amb pintura– que permetran ampliar les voreres fins a 4,15 metres. La nova configuració de la calçada passarà a ser d’un carril de circulació més un carril bus per banda, i així es guanyarà l’espai necessari per poder fer més amples les voreres. Es preveu que les intervencions finalitzin al cap d’una setmana, i inclouran treballs de fressat, de pintura –l’ampliació de voreres es pintarà de color groc– i d’instal·lació d’elements separadors de la nova distribució de carrils i de les voreres.

 

Afectació al trànsit

Aquest diumenge es treballarà de 8h a 24h, començant pel fresat en sentit muntanya, a l’altura de la plaça d’Antonio López i en el sentit de la circulació fins al carrer de Junqueres. Per fer aquest primer tram, es tallarà el trànsit del sentit muntanya i s’ocuparà el carril ràpid del sentit mar, quedant oberts dos carrils en sentit mar. Quan s’acabi el fresat en sentit muntanya, es tallarà també el trànsit del sentit mar a l’altura del carrer de Fontanella per fresar la resta de la calçada. Un cop vagi avançant l’equip de fresat, s’anirà pintant per darrere la nova configuració viària.

Els següents dies, també de 8h a 24h, es faran els treballs de col·locació dels elements separadors entre la nova vorera ampliada i el carril de circulació, la retirada de pilones metàl·liques i la pintura del nou espai de vorera. S’ocuparà la zona ampliada i el carril de circulació adjacent si és necessari, sempre mantenint un carril de circulació, i primer un costat i després l’altre.

 

Guany d’espai públic per al vianant

Així doncs, continuen avançant el conjunt d’accions pensades perquè la ciutat reactivi el seu dia a dia d’una manera segura impedint nous contagis. I per evitar que, per motius de seguretat sanitària, es consolidi un traspàs dels desplaçaments que es feien a peu, amb bicicleta i transport públic cap al vehicle privat.

A més de la Via Laietana, s’està guanyant espai per al vianant amb els talls del trànsit als laterals de l’avinguda Diagonal, la Gran Via i les pacificacions dels carrers de Consell de Cent, Rocafort i Girona. Tot això, sumat als 51 carrers recuperats per al passeig que reforcen la xarxa d’itineraris segurs de la ciutat i a les actuacions per alliberar de motos les voreres, suposa un guany total de més de 154.000 m2 per on tothom podrà anar a peu amb total seguretat.

 

Enllaços relacionats

Declaracions de Janet Sanz (Vídeo, MP4)

Declaracions de Janet Sanz (Vídeo, MP4)

Declaracions de Janet Sanz (Àudio, WAV)

 

Paraules clau

Via Laietana/