Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) de Barcelona obren nous canals d’atenció telemàtica : Servei de Premsa

Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) de Barcelona obren nous canals d’atenció telemàtica

20/05/2020

L’Ajuntament de Barcelona ha obert nous canals d’atenció telemàtica per facilitar a la ciutadania l’accés als serveis que ofereixen els Punts d’Assessorament Energètic (PAE). En concret, avui es posen en marxa nous correus de contacte i un número de telèfon directe per atendre les persones que tinguin dubtes o incidències relacionades amb l’exercici dels seus drets energètics. Per tant, a partir d’ara es pot rebre atenció i assessorament sobre temes relacionats amb els subministraments energètics al telèfon al 93 000 80 54 de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h, o bé enviant la consulta per correu electrònic a les següents adreces:

La llum, l’aigua i el gas són drets bàsics, i tota la ciutadania n’ha de tenir el subministrament garantit, especialment durant el confinament, que obliga a passar més temps a casa. L’Ajuntament de Barcelona ofereix la informació i atenció necessària perquè les famílies puguin exercir els seus drets energètics als Punts d’Assessorament Energètic (PAEs) que aquests dies no ofereixen atenció presencial, com a mesura per fer front a l’expansió de la COVID-19, però que mantenen l’atenció telefònica i per correu per seguir garantint els drets energètics.

Els Punts d’Assessorament Energètic, formats per un equip de professionals vinculats a programes de reducció de l’exclusió laboral, van néixer l’any 2017 per defensar els drets energètics de la ciutadania i reduir el nombre de veïns i veïnes en risc de pobresa energètica oferint la informació, l’atenció i la intervenció necessàries perquè les persones puguin exercir els seus drets energètics i les companyies no els neguin l’accés als subministraments bàsics. De fet, la llei prohibeix a les companyies tallar el subministrament a les llars vulnerables i les obliga a mantenir el servei mentre duri la situació de dificultat econòmica.

Els PAEs ofereixen els serveis següents:

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut