L’Ajuntament i Pallassos Sense Fronteres elaboren cinc vídeos per ajudar els infants a prendre mesures de protecció davant la Covid-19 : Servei de Premsa

L’Ajuntament i Pallassos Sense Fronteres elaboren cinc vídeos per ajudar els infants a prendre mesures de protecció davant la Covid-19

20/05/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’objectiu de les peces, sota el títol ‘Coronavirus et farem petit!’, és empoderar els infants de 3 a 6 anys amb un missatge alegre i positiu, i dotar-los de recursos davant la situació generada per la Covid-19

Els vídeos es distribuiran des dels dos Centres de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP) municipals, que l’any 2019 van atendre 1.179 infants

L’Ajuntament de Barcelona i l’ONG Pallassos Sense Fronteres han treballat conjuntament per elaborar cinc vídeos que, sota el títol de ‘Coronavirus et farem petit!’, ajudaran a conscienciar els infants de la importància de prendre mesures de protecció davant el risc de contagi de la Covid-19. La idea va sorgir dels dos Centres de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP) municipals que gestiona l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i que distribuiran a les famílies les cinc peces en format vídeo. Aquests dos CDIAP van atendre un total de 1.179 infants l’any passat i durant l’estat d’alarma han seguit treballant per via telemàtica, així com distribuint vídeos i materials a les famílies ateses. La col·laboració ha estat igualment possible per la implicació de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament que, davant la impossibilitat de viatjar a l’exterior, ha reconduït el conveni que ja tenia signat amb Pallassos Sense Fronteres per actuar en zones de conflicte bèl·lic.

Pallassos Sense Fronteres és una entitat sense afany de lucre amb més de 27 anys de d’història en la millora de la situació emocional i psicològica dels infants que pateixen les conseqüències de conflictes armats, guerres, catàstrofes naturals i altres situacions d’exclusió social i econòmica, i ho fa a través d’espectacles còmics que ha portat arreu del món.

Els cinc vídeos porten per títol ‘Renta’t les mans’, ‘Mantingues la distància’, ‘Et saludo’, ‘Surt quan toqui’ i ‘Juga diferent’, i estan pensats en clau d’humor com a suport per a les famílies per tal d’empoderar els infants de 3 a 6 anys, dotar-los de recursos davant la situació generada per la Covid-19, treballar les emocions que els genera i conscienciar amb missatges positius sobre la necessitat de prendre mesures de protecció.

La direcció artística de les peces ha anat a càrrec de Jaume Mateu ‘Tortell Poltrona’ i Pep Callau, en col·laboració igualment amb Neus Ballbé, la companyia Més Tumàcat, Paula Ramis i el grup Xiula.

Es poden consultar els vídeos en el següents links:

 

Renta’t les mans
https://youtu.be/BbNCz18KbqI

Surt quant toqui
https://youtu.be/AxoRxv5aB14

Et saludo!
https://youtu.be/73kCH3lbPZE

Juga diferent
https://youtu.be/z1wrREvZLRY

Mantingues la distància​
https://youtu.be/JMcy6lENyO0

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:

Paraules clau

COVID-19/ infants/