L’Ajuntament insta Nissan a prendre mesures que reverteixin el bloqueig a les plantes de Barcelona i l’àrea metropolitana : Servei de Premsa

L’Ajuntament insta Nissan a prendre mesures que reverteixin el bloqueig a les plantes de Barcelona i l’àrea metropolitana

20/05/2020

La Comissió de Plenari d’Economia i Hisenda ha aprovat avui una declaració institucional subscrita per tots els grups polítics municipals on insta Nissan a mantenir el compromís amb les plantes de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, i a prendre mesures que permetin capgirar la situació actual, com adjudicar-hi la producció d’un nou model de vehicle

La Comissió de Plenari d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una declaració institucional per instar la direcció de Nissan a “mantenir el seu compromís corporatiu amb les fàbriques de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca prenent en ferm tan aviat com sigui possible les mesures que permetin capgirar la situació actual, com l’adjudicació de la producció d’un nou model de vehicle”.

La declaració, subscrita avui per tots els grups polítics municipals amb representació al Consistori, referma la importància de la indústria de l’automòbil per a la ciutat, el compromís total amb la seva modernització, i l’aposta pel foment de polítiques adreçades al manteniment del teixit industrial a la ciutat, especialment d’aquelles activitats que generen llocs de treball de qualitat.

En el document, es defensa que l’àrea metropolitana de Barcelona compta amb totes les condicions des del punt de vista econòmic, industrial, digital i tecnològic, així com una important tradició d’un segle en la fabricació automobilística, per poder ser un espai adequat per la producció de vehicle elèctric, atenent a les noves demandes del mercat en matèria de sostenibilitat i competitivitat.

La declaració finalitza amb l’acord per donar trasllat del present acord al Comitè d’Empresa de Nissan, i també al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat, instant-los a posar en marxa i coordinar les accions necessàries per iniciar un procés de negociació que permeti revertir la situació d’incertesa actual.

 

Enllaç a la Declaració InstitucionalCompartiu aquest contingut