Barcelona impulsa un Pla Extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents per fer front a l’impacte de la Covid-19 : Servei de Premsa

Barcelona impulsa un Pla Extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents per fer front a l’impacte de la Covid-19

25/05/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Pla compta amb un pressupost de 7 milions d’euros, un 33,54% més que l’any passat i oferirà 387.754 places d’activitats amb inscripció (40.139 més que l’any passat), equipaments oberts excepcionalment a l’agost i diferents programes d’activitats per tota la ciutat per poder donar una resposta extraordinària a les especials circumstàncies que viuran les famílies aquest estiu, amb especial atenció a les més vulnerables

S’adjudicarà beca a tots els infants, adolescents i joves que compleixin els requisits, sense limitació pressupostària

El Pla de Barris reforça aquest any les activitats en els territoris d’acció prioritària per tal de garantir que els infants i adolescents de les famílies més vulnerables podent participar en activitats de lleure educatiu al llarg de l’estiu. Dels 7 milions d’euros, el Pla de Barris hi destina 2.060.000 euros per posar en marxa activitats gratuïtes de casals durant tot l’estiu, l’obertura excepcional d’equipaments a l’agost, o altres programes d’activitats per dinamitzar l’espai públic, entre altres accions

S’han activat les figures dels tècnics d’integració social dels centres educatius, educadors socials, promotors i tècnics de Pla de Barris perquè contactin amb les famílies més vulnerables, les orientin i assessorin tant per inscriure els infants a les activitats d’estiu com per sol•licitar beques

Les activitats cobreixen tots els mesos d’estiu i es reforcen especialment les del mes d’agost, quan habitualment hi ha menys oferta, amb noves accions i l’obertura excepcional de 25 biblioteques, 20 centres cívics i 20 patis oberts per ajudar a les cures i la conciliació familiar

L’Ajuntament està preparant unes guies i assessorament per tal que les activitats lúdiques incorporin continguts que reforcin aprenentatges instrumentals com l’expressió oral i la lectura, i que els monitors i monitores comptin tant amb orientacions per a l’acompanyament emocional com una línia telefònica específica d’assessorament

 

Documents relacionats:Compartiu aquest contingut

Paraules clau
activitats/ COVID-19/ estiu/ infants/ joves/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina