Barcelona destina l’impost turístic a projectes que impulsin la reactivació econòmica : Servei de Premsa

Barcelona destina l’impost turístic a projectes que impulsin la reactivació econòmica

30/05/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Comissió de Govern ha aprovat un paquet d’inversions finançades amb una part de la recaptació de l’IEET a la ciutat, que prioritza projectes de suport al teixit empresarial, d’impuls de la sostenibilitat i la promoció de la ciutat i per incentivar el consum local

Per al regidor Marcé, la prioritat amb aquests projectes és posar l’impost turístic (IEET) al servei de la reactivació econòmica, i especialment per donar suport a un sector com el del turisme, que és un dels més afectats per la crisi Covid-19, i que genera un volum important de l’ocupació a la ciutat”

Aquesta nota inclou declaracions del regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un paquet d’inversió de 2.972.797’58 euros, provinents de la recaptació de l’IEET a la ciutat, per a projectes de suport al teixit empresarial, d’impuls de la sostenibilitat i la promoció de la ciutat i per incentivar el consum local.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha destacat que “la prioritat amb aquests projectes és posar l’impost turístic (IEET) al servei de la reactivació econòmica, i especialment per donar suport a un sector com el del turisme, que en aquests moments és un dels més afectats per la crisi Covid-19, i que genera un volum important de l’ocupació de la ciutat”.

Per a Marcé, els projectes “tenen com a primera prioritat articular-nos i projectar-nos com ciutat i destinació turística segura en la era post-Covid; alhora que estimular el consum com a mesura de suport al teixit empresarial, tant en clau local com orientats al visitant; també han de servir per enfortir aquells aspectes de l’activitat turística que són estratègics, com la sostenibilitat, la innovació, la cultura o els valors socials”. El regidor ha remarcat també que és clau impulsar projectes “per afiançar el posicionament internacional de la ciutat sobre els valors que ens interessa projectar, com a ciutat atractora de talent, inversió, turisme de congressos, cultura i esdeveniments”.

 

Iniciatives per reactivar el sector turístic, amb consum, ocupació i promoció

Amb aquesta partida, es financen projectes per aprofundir en els circuits i protocols per ser una ciutat segura pels visitants en el marc post Covid, i també diverses iniciatives per millorar la recerca i innovació turístiques. Reben també recursos alguns projectes adreçats a la millora de la responsabilitat social i ambiental del turisme, com el Compromís de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, el Business With Social Value o la línia de subvencions en el marc del programa Impulsem el que Fas, de Barcelona Activa.

El paquet inclou també suport a estratègies d’estímul del consum als mercats municipals, o en els diversos teixits comercials durant la propera campanya de Nadal, així com accions de promoció internacional adreçades a la captació d’inversió, esdeveniments i congressos, o al posicionament de Barcelona vinculada a la Capitalitat Mundial per a l’Alimentació Sostenible 2021. També es preveu un paquet de suport a diversos esdeveniments relacionats amb les indústries culturals i creatives, que han de contribuir a la diversificació dels atractius de Barcelona com a destinació turística.

 

 

Enllaços relacionats

Declaracions del regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé (Vídeo alta. MP4 – 188 MB)

Declaracions del regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé (Vídeo baixa. MP4 – 77 MB)

Declaracions del regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé (Àudio. WAV – 14,2 MB)

Paraules clau

IEET/ turisme/