El Bicing augmenta el nombre d’abonats i recupera usos des de la represa de l’activitat : Servei de Premsa

El Bicing augmenta el nombre d’abonats i recupera usos des de la represa de l’activitat

01/06/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Des del reinici del servei, l’activitat del Bicing ha arribat a gairebé 35.000 usos diaris, el que representa ja el 69% de la seva activitat habitual

Aquest mes de maig el ritme de creixement d’abonats està essent el doble de que és habitual. Des de la represa del servei s’han registrat 6.718 nous abonats

L’abonament de tots els usuaris i usuaris s’ha perllongat 70 dies, com a compensació per l’aturada de l’activitat

Fa un mes que el Bicing va reprendre la seva activitat, després d’una aturada forçosa provocada per la crisi sanitària. Des de llavors, els usuaris i usuàries han anat incrementant l’ús del servei passant dels poc més de 3.000 usos diaris de la primera setmana fins a arribar a gairebé 35.000 usos diaris, el que suposa un 69% de l’activitat respecte d’un dia en període normal.

S’ha experimentat un augment en les altes, arribant a 6.718 nous abonats i abonades des del reinici del servei, després de la suspensió per l’emergència sanitària de la Covid-19. En paral·lel a la represa del Bicing també s’ha engegat l’ampliació del servei, que es completarà amb 97 noves estacions i 1.000 bicicletes més.

Els nous abonaments, que durant aquest mes de maig han arribat a doblar el ritme de creixement habitual, consoliden la confiança dels usuaris en un servei que contribueix significativament a la nova mobilitat, i ha esdevingut un mode de transport individualitzat, segur, saludable i sostenible, que a la vegada serveix per descongestionar el transport públic. A dia d’avui, el nombre d’abonaments del Bicing és de 118.935.

El passat dilluns, coincidint amb el pas a la Fase 1, tots els usuaris i usuàries van rebre un avís indicant-los que se sumaran 70 dies als seus abonaments, que corresponen a la quantitat de dies que hauran passat des que es va suspendre l’activitat del servei, a l’inici de la crisi sanitària.

Aquest increment es produeix en paral·lel al procés d’expansió del servei per la ciutat. El passat 23 d’abril es van posar en funcionament 57 noves estacions, arribant a barris com la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron, que fins ara no disposaven de servei. Els treballs d’ampliació continuen i avui són 65 les noves estacions obertes, que suposen el 67% de 97 estacions planificades en l’ampliació.

Un cop conclosa, Barcelona disposarà d’una xarxa de 519 estacions de Bicing en el conjunt de la ciutat. Això suposa una major cobertura territorial i un major servei als usuaris i usuàries. D’aquesta manera s’aconseguirà reduir la diferència de cobertura territorial, afavorint al màxim la intermodalitat i reforçant el servei a zones d’alta demanda.

També des del passat dilluns, el Punt d’Atenció Ciutadana del carrer Calàbria 66 només realitza tràmits de forma presencial amb Cita Prèvia, de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores. Es pot reservar dia i hora a través del telèfon 93 887 50 34, escollint l’opció de “Cita Prèvia”.

 

Ús responsable del servei

Per fer un bon ús del servei, cal seguir en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries. No es pot utilitzar el Bicing si fa menys de 14 dies que s’ha obtingut un diagnòstic positiu en COVID-19, si encara es manté algun símptoma o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada.

A més, l’Agència de Salut Pública del Consorci Sanitari de Barcelona ha marcat unes mesures sanitàries que cal tenir en compte a l’hora de fer ús del servei:

– Rentar-se bé les mans, amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó, abans i després de cada trajecte, per evitar un hipotètic contagi indirecte.

– Fer servir mascareta.

– Utilitzar guants, que caldrà llençar un cop es deixi la bicicleta.

Cal tenir en compte altres recomanacions, com ara mantenir 2 metres de distància amb els altres ciclistes, procurar evitar l’ús de carrils bidireccionals i zones de vianants, evitar tocar-se la cara durant el trajecte i tapar-se la boca amb l’avantbraç en esternudar o tossir. A més, és convenient utilitzar l’app del Bicing per retirar i comprovar el correcte ancoratge de les bicicletes, directament des del telèfon mòbil.





Paraules clau

bicing/ mobilitat/