El Centre LGTBI comença a reprendre l’activitat presencial : Servei de Premsa

El Centre LGTBI comença a reprendre l’activitat presencial

14/06/2020

Demà, 15 de juny, l’equipament estrena horari provisional: estarà obert dilluns, dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 h; i dimarts i dijous de 16.00 a 20.00 h.

Fins a nou avís, els serveis d’atenció s’oferiran presencial i telemàticament, mentre que el programa d’activitats culturals es mantindrà a distància

Per accedir al Centre LGTBI caldrà demanar cita prèvia i portar mascareta.

Durant el confinament s’ha donat resposta a 226 peticions d’informació, s’han atès 50 casos que requerien d’algun tipus d’atenció i s’han programat 17 activitats a distància

El Centre LGTBI estrenarà el proper dilluns 15 de juny un nou horari provisional que permetrà l’obertura de l’equipament i la posada en marxa dels serveis d’atenció personal, que d’ara endavant s’oferiran presencial i telemàticament.

En concret, les instal·lacions del carrer Borrell estaran obertes els dilluns, dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 h, i els dimarts i dijous de 16.00 a 20.00 h. Aquest horari podrà veure’s modificat en les properes setmanes en funció de com evolucionin les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Per accedir al Centre LGTBI i fer ús dels seus serveis caldrà demanar cita prèvia. Es podrà sol•licitar al telèfon 93 880 51 11 o enviant un correu electrònic a info@centrelgtbibcn.org. A més, l’ús de mascareta serà obligatori a l’interior de l’equipament.

La posada en marxa d’aquest horari provisional també permetrà la reactivació dels serveis presencials de les entitats residents: Casal Lambda, Gais Positius, Observatori contra l’Homofòbia, Associació de Famílies LGTBI i l’Associació de Mares i Pares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals. Les persones interessades també hauran de sol•licitar dia i hora abans de desplaçar-se a les instal•lacions del Centre LGTBI.

Pel que fa al programa d’activitats culturals, fins a nou avís se seguirà desenvolupant a distància a través de les xarxes socials.

 

El Centre LGTBI, present durant el confinament

El Centre LGTBI va tancar el passat 14 de març arran de la declaració de l’estat d’alarma. Tot i així, ha continuat programant activitats i prestant serveis telemàticament.

El programa d’activitats ‘El Centre des de casa’ ha organitzat, fins al moment, 3 grans accions de visibilitat a les xarxes (Dia de la Visibilitat Trans, Sant Jordi i Dia de la Visibilitat Lèsbica) i 14 activitats que, en aquest cas, han tingut una mitjana de 56 seguidors.

D’altra banda, el Servei d’Informació ha atès un total de 226 peticions a través de correu electrònic. La majoria han fet referència al funcionament del Centre LGTBI, la demanda de serveis d’atenció i consultes relacionades amb treballs acadèmics sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere.

A nivell assistencial, l’equip del Centre LGTBI ha seguit acompanyant 6 casos que s’estaven abordant abans de l’inici del confinament. A més, telemàticament, s’han atès 50 noves peticions:

Suport socioeconòmic per cobrir necessitats bàsiques: 22
Assessorament jurídic: 10
Acompanyament i orientació psicològica: 8
Assessorament sobre el propi trànsit: 4
Altres: 4
Situacions d’LGTBI-fòbia: 2

Les xifres demostren la capacitat de resposta que ha mostrat el Centre LGTBI en l’actual context social. La meitat de les peticions per satisfer necessitats bàsiques han estat detectades per part d’entitats del moviment LGTBI, que han realitzat una important tasca de detecció entre els col•lectius més vulnerables. Des del Servei d’Acollida del Centre, s’ha fet seguiment de cada cas i s’han cursat derivacions de manera coordinada als Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Les necessitats d’alimentació, higiene i habitatge han estat les més habituals que s’han presentat.Compartiu aquest contingut