Barcelona reobre les zones de jocs infantils : Servei de Premsa

Barcelona reobre les zones de jocs infantils

18/06/2020

Demà divendres 19 de juny les zones de joc infantil restaran obertes perquè hi juguin els infants

L’Ajuntament de Barcelona, seguint les recomanacions de l’Agència Salut Pública de Barcelona, demana màxima col·laboració de la ciutadania pel bon funcionament de les zones de jocs infantils: mantenir les distàncies de seguretat, ús de mascareta en adults i infants a partir de 6 anys i un rentat de mans freqüent

La neteja d’aquestes zones serà l’habitual, un cop al dia, amb la retirada de sorra acumulada als jocs per als infants, neteja dels elements de joc i la retirada de residus que hi pugui haver a la zona

Les zones de jocs infantils de Barcelona quedaran obertes per als infants a partir de demà divendres 19 de juny, que restaran obertes en l’horari habitual tant als parcs com en altres zones de la ciutat.

Com a conseqüència de l’emergència sanitària de la Covid19 aquestes zones estan tancades des del 14 de març, coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma. Ara es procedeix a la reobertura i es demana màxima col·laboració de tota la ciutadania pel bon funcionament i per a un ús adequat d’aquests espais.

Així doncs, seguint les recomanacions que ha fet l’Agència de Salut Pública de Barcelona, s’estableixen unes pautes per a l’ús de les àrees de jocs infantils:

Durant els pròxims dies, de forma progressiva, es col·locaran cartells informatius amb les principals recomanacions a les àrees de jocs infantils. A més, l’Ajuntament de Barcelona procedirà a la neteja diària habitual d’aquests espais. D’acord amb les autoritats sanitàries es mantindran diàriament les següents tasques:

Totes les zones de jocs infantils de la ciutat de Barcelona compleixen amb la normativa vigent per a aquests espais:

Barcelona té en l’actualitat 888 zones de jocs infantils a tota la ciutat, que fomenten la participació dels nens i les nenes tant de forma individual com col·lectiva, destinades a diferents trams d’edat: 248 per a infants de fins a 5 anys, 383 per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys i 257 àrees mixes amb una superfície superior als 100 metres quadrats que permet la combinació de jocs per a diferents trams d’edat.

 

Distribució de les zones de joc per districtes

A més de les zones de joc infantils, a la ciutat hi ha altres espais de lleure: 38 àrees per a gent gran i 59 circuits de salut i calistènia. Aquestes zones també s’obriran amb les mateixes recomanacions que les zones infantils. La neteja i manteniment d’aquestes àrees es fa de la mateixa manera i amb la mateixa freqüència.Compartiu aquest contingut