Barcelona Activa rep 4 reconeixements de Nacions Unides per les solucions aportades en matèria laboral, social i econòmica durant la crisi de la Covid-19 : Servei de Premsa

Barcelona Activa rep 4 reconeixements de Nacions Unides per les solucions aportades en matèria laboral, social i econòmica durant la crisi de la Covid-19

20/06/2020

Es destaca la tasca per reduir l’impacte negatiu a l’activitat de les empreses que tenen contractes i prestacions de serveis vigents amb l’administració

Collboni: “són un reconeixement del nostre compromís amb el servei públic i la millora de l’ocupació a la ciutat, especialment en moments difícils com els actuals, a través d’un suport decidit per la reactivació del teixit econòmic i social de la ciutat”

La digitalització dels serveis, l’adaptació del projecte formatiu Cases d’Oficis i el lideratge de la iniciativa de producció local de mascaretes també han estat tasques reconegudes

En el marc de la campanya del Pacte Mundial de Nacions Unides Accions d’impacte per a combatre els efectes de la COVID-19, que dona a conèixer les bones pràctiques en responsabilitat social dutes a terme durant l’emergència sanitària, Barcelona Activa ha rebut quatre reconeixements per les decisions aplicades en matèria laboral, social i econòmica.

La crida que fa el Pacte Mundial de Nacions Unides és perquè el sector empresarial contribueixi a frenar els impactes negatius de la crisi sanitària, recolzar a les persones  treballadores i facilitar la continuïtat de les organitzacions per a una ràpida recuperació de l’economia. Al web del Pacte Mundial, es pot trobar un resum de totes les bones pràctiques que s’han dut a terme durant l’emergència sanitària.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que “aquestes bones pràctiques són un reconeixement del nostre compromís amb el servei públic i la millora de l’ocupació a la ciutat d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030, especialment en moments difícils com els actuals, a través d’un suport decidit per la reactivació del teixit econòmic i social de la ciutat. Continuarem actuant i donant respostes útils davant dels efectes més immediats de la COVID19, sense deixar de prestar cap servei”.

Jaume Collboni ha remarcat que “hem adaptat molts serveis de Barcelona Activa per tal de donar resposta a una situació de gran complexitat, mitjançant un web informatiu amb múltiples ajuts i recursos de suport i una línia telefònica gratuïta a l’abast de tothom. Seguirem innovant i integrant l’estratègia digital en tots els nostres programes, actes i serveis, per tal de d’oferir el màxim suport en matèria d’ocupació i emprenedoria a les empreses de la ciutat”.

“Aquesta adaptació a una realitat complexa i difícil no hagués estat possible sense el compromís i la implicació dels treballadors i treballadores de Barcelona Activa a qui agraeixo moltíssim el seu esforç i capacitat de resiliència”,ha dit el tinent d’alcaldia.

Els quatre reconeixements que ha rebut Barcelona Activa són per:

 

Reduir l’impacte negatiu a l’activitat de les empreses

La iniciativa ha destacat la participació de Barcelona Activa en l’aplicació de la normativa aprovada durant el període d’estat d’alarma per la COVID-19, destinada a reduir l’impacte negatiu a l’activitat de les empreses que tenen contractes i prestacions de serveis vigents amb l’administració pública.

En aquest sentit, s’ha garantit la continuïtat de les empreses en la prestació dels serveis essencials i s’ha vetllat per la salut de les persones treballadores. A més, aquells contractes no vinculats a serveis essencials però que s’han prestar a distància s’han mantingut en més del 60% dels casos. S’ha garantit també la liquiditat de les empreses contractades i l’estabilitat laboral indemnitzant els serveis no realitzats o pagant per avançat els serveis que es realitzaran una vegada finalitzat l’estat d’alarma, sempre que l’empresa no hagi sol·licitat un ERTO.

 

Digitalització i adaptació dels serveis públics

La campanya del Pacte Mundial també ha reconegut el pas a la digitalització dels serveis que ofereix Barcelona Activa. Els més significatius són l’assessorament en línia en matèria d’ocupació, emprenedoria, empreses i entitats, l’oferta formativa virtual, que ha triplicat les inscripcions habituals en període d’estat d’alarma i l’adaptació dels Punts de Defensa dels Drets Laborals, que han reforçat la seva tasca assessorant telemàticament davant l’increment de sol·licituds per casos relacionats amb els ERTO, atenent gairebé 2.000 consultes.

 

Assessorament i seguiment en línia de les Cases d’Oficis

De la mateixa manera, ha estat distingida la tasca del projecte formatiu Cases d’Oficis, per l’assessorament i el seguiment en línia realitzat durant el període de l’estat d’alarma. Així, l’alumnat ha pogut finalitzar el curs sense perdre’s contingut formatiu i mantenint els hàbits i rutines diàries. A més, s’ha reforçat la formació amb exercicis i recursos visuals per facilitar la continuïtat del programa i s’han cedit equips informàtics als i les alumnes amb menys recursos perquè poguessin seguir amb la formació.

 

300.000 mascaretes pels professionals dels serveis essencials municipals

L’organització internacional ha atorgat una menció al lideratge del projecte de producció de mascaretes, que ha comptat amb la implicació d’empreses i particulars de la xarxa local. Gràcies a aquesta col·laboració s’han produït 300.000 mascaretes destinades als col·lectius professionals de serveis essencials no sanitaris.

Per a la producció d’aquestes mascaretes i amb l’objectiu de potenciar el teixit empresarial local i no dependre de mercats exteriors, l’Ajuntament de Barcelona ha aportat 400.000 euros per la compra de 17.500 metres de tela, així com per afrontar els costos de producció. Barcelona Activa ha coordinat i mobilitzat empreses locals de fil, teixit i tall, tallers de confecció, bugaderies, transportistes i una extensa xarxa de persones voluntàries. Aquesta mesura ha contribuït també al manteniment de l’ocupació en empreses i entitats del sector tèxtil en un moment de dificultats econòmiques per la manca de demanda i l’aturada del consum.

Aquests reconeixements posen de manifest el compromís de Barcelona Activa amb la responsabilitat social, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb especial èmfasi en els punts de treball de qualitat i igualtat. En aquest sentit, l’organisme públic ha rebut altres premis previs relacionats amb les polítiques d’igualtat, diversitat, inclusió social i laboral, desenvolupament local i sostenibilitat.

 

Guardó a la IT Academy

D’altra banda, la IT Academy de Barcelona Activa ha estat un dels projectes guardonats amb el distintiu IP22@, un reconeixement del 22@Network BCN per donar suport i visibilitat a projectes d’alta qualitat i innovadors. Aquest premi és per Barcelona una nova empenta per aconseguir un lideratge internacional basat en la concentració d’empreses, organismes públics i centres científics i tecnològics de referència.

La IT Academy és el catalitzador públic i gratuït del talent digital de la ciutat de Barcelona que té per objectiu millorar la competitivitat de les empreses a través de la capacitació de professionals cap als perfils TIC que més demanden les empreses.

 Compartiu aquest contingut