Barcelona celebra el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI en defensa dels drets i llibertats : Servei de Premsa

Barcelona celebra el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI en defensa dels drets i llibertats

28/06/2020

El penó amb els colors de l’Arc de Sant Martí penja com cada 28 de juny al balcó de l’Ajuntament per reivindicar els drets i llibertats de les persones LGTBI, que enguany serveix per visibilitzar els col·lectius atravessats per més desigualtats i que més han patit els efectes de la crisi de la Covid-19

La persistència de situacions de discriminació per LGTBI-fòbia evidencia la necessitat de la reivindicació, de l’existència d’un moviment LGTBI fort i de polítiques públiques que defensin aquests drets i llibertats, visibilitzin el moviment i treballin per la garantia del seus drets

El Centre LGTBI Barcelona ha seguit treballant i oferint serveis i atenció de manera telemàtica durant l’estat d’alarma, fins a la reobertura de l’equipament el passat 15 de juny

L’Ajuntament produeix mig miler de mascaretes amb el nou segell de ciutat LGTIBCN, que estaran disponibles al Centre LGTBI

Barcelona commemora aquest diumenge 28 de juny el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI amb la tradicional penjada del penó amb els colors de l’Arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament per defensar i reivindicar els drets i llibertat de les persones LGTBI. Aquesta data es commemora arreu del món amb motiu dels disturbis de Stonewall (Estats Units) del 28 de juny de 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament LGTBI.

 

 

 

 

Enguany les activitats reivindicatives, culturals i institucionals s’han hagut de modificar per complir les mesures sanitàries de prevenció. El Consell municipal LGTBI, a través del seu grup de treball específic sobre Diades internacionals, ha estat impulsant que a pesar de les restriccions imposades per la Covid-19 aquestes adaptacions no fessin perdre la participació de la ciutadania en el 28J i la visibilitat a la ciutat del compromís amb la diversitat sexual i de gènere i amb les reivindicacions de les persones LGTBI.

En aquest sentit, l’acte institucional de la penjada del penó i la recepció de benvinguda posterior de cada any s’ha adaptat als requeriments d’aforament. Tenint en compte aquestes limitacions, des del Consell Municipal LGTBI s’ha decidit que qui acompanyi a l’alcaldessa Ada Colau en el desplegament del penó amb els colors LGTBI siguin representants de dos col·lectius que han patit especialment durant la crisi de la Covid-19: una persona de la Fundació Enllaç, de gent gran LGTBI, i una persona trans representant del Sindicat de treballadores sexuals Otras . Posteriorment al desplegament del penó s’ha dut a terme la recepció habitual amb l’aforament adequat.

La visibilització dels col·lectius que han patit més els efectes de la crisi ha protagonitzat també el manifest conjunt de la concentració per l’Alliberament LGTBI 2020 organitzat per les entitats del Consell Municipal LGTBI i la Plataforma LGTBIcat celebrat a la mateixa plaça Sant Jaume a les 12h.

[…]

 

Descarregar la nota en format PDFCompartiu aquest contingut