El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans La GRAN Pantalla comença la segona edició en format online : Servei de Premsa

El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans La GRAN Pantalla comença la segona edició en format online

04/07/2020

El Festival es celebrarà a la plataforma Filmin fins al 17 de juliol i ha creat xarxes amb entitats i diferents canals d’ajuda per poder apropar el nou format tecnològic al públic més gran

El festival aposta per una mirada femenina: quatre dels sis llargmetratges estan dirigits per dones i les dones grans són les grans protagonistes de la selecció de pel·lícules

La inauguració tindrà lloc de manera presencial demà dilluns 6 de juliol a les 19h als cinemes Girona, amb la participació del regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans, i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera, i el director del Festival, Alfredo Cohen

El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans La GRAN Pantalla comença demà dilluns la segona edició, que serà en format online, amb la inauguració als cinemes Girona de Barcelona. Aquest serà l’únic acte presencial d’un festival que se celebrarà entre el 7 i el 17 de juliol, i que arriba a la segona edició a través de la plataforma Filmin per adaptar-se a les mesures de seguretat derivades de la pandèmia de la Covid-19. Les activitats paral·leles, com els Cinefòrums i els Grans debats, es podran veure a la pròpia web del festival. La inauguració del Festival, doncs, se celebrarà dilluns 6 de juliol, a les 19h als cinemes Girona (carrer Girona, 175), amb la participació del regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera, i del director del Festival, Alfredo Cohen.

Aquesta edició, virtual i extraordinària, presenta una programació adaptada al nou format amb l’objectiu de donar continuïtat al festival: un espai cinematogràfic intergeneracional que desmunta els prejudicis i estereotips sobre els persones grans. La GRAN Pantalla és un projecte de elParlante amb el suport econòmic i organitzatiu de l’Ajuntament de Barcelona.

A Barcelona, hi ha 90.000 persones grans que viuen soles i arrel de la crisi sanitària molts dels espais que estan pensats per a elles han de romandre tancats. És en aquest sentit que La GRAN pantalla ha creat xarxes amb entitats i també diferents canals d’ajuda per poder apropar el nou format tecnològic al seu públic en la línia que ja fan altres projectes del consistori com el programa VinclesBCN per pal·liar la soledat emocional de les persones grans que viuen soles a través de l’us de tablets connectades.

Així, el festival ha col·laborat amb diferents entitats de persones grans, com ACRA, Amics de la Gent Gran o el programa Viure i Conviure impulsat per la Fundació Roure i l’Ajuntament de Barcelona, i ha aprofitat el teixit de elParlante, que treballa amb persones grans des de fa 6 anys elaborant vídeos participatius.

D’altra banda, el Festival ha adquirit 2.000 codis per a regalar entre aquelles persones que es registrin per a poder veure la totalitat de la programació, ha habilitat un centre d’ajuda telefònica i per correu electrònic, i ha elaborat diferents tutorials que es poden consultar a la web del festival.

 

10 dies de cinema intergeneracional

La segona edició de La GRAN pantalla presenta en format online una programació basada en una selecció internacional de llargmentratges i curtmetratges escollits entre els més de 250 curtmetratges rebuts de 27 països dels cinc continents. El Festival presenta una secció de Grans Diàlegs i tres cinefòrums.

La programació de llargmetratges inclou títols com The Farewell, una pel·lícula de Lulu Wang que mostra l’amor incondicional entre una neta i la seva àvia; Ask dr. Ruth, dirigida por Ryan White, que narra la increïble vida de la doctora Ruth Westheimer, una supervivent de l’Holocaust que es va convertir en la terapeuta sexual més famosa dels Estats Units; Qué tal Pascual, de Bárbara Brailovsky, una obra realitzada en el Máster de Documental Creatiu de la UAB  que presenta la història d’un enigmàtic barber de Barcelona; Como corre Elisa, d’Andrés Arbiti Gustavo Gersberg; Las cinéphilas, de Maria Álvarez, i The journey, un valuós retrat familiar de la directora suïssa Fanny Bräuning, que a través de la història dels seus pares, convida a reflexionar sobre les dimensions profundes de l’amor.

 

La veu de les dones

En aquesta segona edició de La GRAN pantalla es dona protagonisme a la mirada femenina. Quatre dels sis llargmetratges que s’emetran estan dirigits per dones i les dones grans són les grans protagonistes de la programació, en el que és, de facto, una invitació a descobrir o redescobrir aquesta generació de dones i el paper cabdal que han tingut en les darreres dècades.

 

elParlante

Fa 11 anys que elParlante treballa amb joves i persones grans de diferents barris de Barcelona, desenvolupant projectes participatius amb una perspectiva interseccional. Està especialitzada en projectes educatius i comunitaris per a la sensibilització i formació a partir del teatre, l’audiovisual i l’expressió.

 

 

 Compartiu aquest contingut