L’Ajuntament ofereix prop de 200 activitats gratuïtes per a adolescents i joves durant l’estiu : Servei de Premsa

L’Ajuntament ofereix prop de 200 activitats gratuïtes per a adolescents i joves durant l’estiu

08/07/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

“100% estiu adolescent” aplega prop de 200 activitats gratuïtes, en format presencial i virtual, adreçades a adolescents i joves durant els mesos de juliol i agost

La programació d’enguany té la voluntat de contribuir a compensar els impactes educatius i vitals de la crisi generada per la Covid-19 amb activitats segures, inclusives, amb acompanyament educatiu i emocional i amb especial atenció als joves amb menys possibilitats

L’oferta d’activitats és molt amplia i variada i inclou des de tallers de dansa urbana, música, esports, manualitats creatives, cuina, noves tecnologies, fins a xerrades sobre feminisme, racisme o sexualitat

Durant els mesos de juliol i agost més de 60 equipaments de la ciutat obriran de manera excepcional per oferir activitats, millorar la conciliació familiar i promoure la participació cultural dels adolescents i joves

L’Ajuntament de Barcelona, dins del Pla d’Estiu Extraordinari, organitza prop de 200 activitats gratuïtes adreçades específicament a adolescents i joves de 12 a 18 anys per gaudir els mesos de juliol i agost. Les activitats, en format presencial o virtual, es duen a terme seguint les recomanacions sanitàries vigents provocades per la Covid-19.

Després de mesos amb els centres educatius tancats i amb una situació de confinament sense precedents que ha afectat el benestar físic i emocional dels adolescents i joves, les seves oportunitats de socialització i fins i tot la conciliació en les seves famílies, la campanya “100% estiu adolescent” és la resposta que ha presentat Barcelona per a un estiu especial.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Gran i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera, en la presentació de la campanya va destacar que “aquest estiu és diferent, extraordinari i per aquest motiu hem ofert més activitats, més pressupost i activitats per a qualsevol infant, adolescent i joves amb criteris d’equitat, inclusivitat i amb l’objectiu de gaudir en aquest període estiuenc”.

La programació d’enguany té la voluntat de contribuir a compensar els impactes educatius i vitals de la crisi generada per la Covid-19 amb activitats segures, inclusives, amb especial atenció als joves amb menys possibilitats i enriquides amb acompanyament educatiu i emocional. Com a resultat, es presenta una programació d’activitats més gran que mai, amb gairebé 200 activitats per a adolescents i joves, acompanyada d’equipaments culturals oberts durant tot l’estiu i noves propostes d’ús d’espai públic amb especial atenció als barris més vulnerables.

 

 

“100% estiu adolescent” compta amb una programació extraordinària d’activitats i equipaments oberts als diferents barris de la ciutat. Totes les activitats són gratuïtes i algunes requereixen inscripció prèvia, per als menors d’edat és necessari  adjuntar l’autorització paterna, materna o del tutor legal per fer la reserva de la plaça. El màxim d’inscripcions són 5 per adolescent o jove.

L’oferta d’activitats és molt àmplia i variada, des de tallers de danses urbanes, defensa personal i freestyle futbol a tallers de teatre, percussió, rap, beatbox o batucada. Les noves tecnologies també tenen un paper destacat, amb tallers de fotografia amb el mòbil, concursos de vídeos zombies o una gimcana a través de WhatsApp. L’espai per al creixement personal es reserva per a trobades feministes, xerrades sobre sexualitat o sessions de risoteràpia.  Pel que fa a l’expressió creativa es poden trobar activitats de dibuix de còmic, graffitis antiracistes, i manualitats en 3D; a més de tallers de cuina, jocs de rol, videojocs i sortides organitzades.

Tota aquesta sèrie d’activitats educatives, culturals, lúdiques i esportives aniran acompanyades de l’obertura, durant els mesos de juliol i agost, de més de 60 equipaments de la ciutat que obriran de manera excepcional per oferir activitats i donar més cobertura a les famílies durant l’estiu, a fi de millorar la conciliació i promoure la participació cultural d’infants, adolescents i joves.

En total, obriran 20 biblioteques de la ciutat, 20 centres cívics i 18 patis escolars. En el cas dels equipaments i serveis juvenils de Barcelona, van reobrir portes el passat 22 de juny i seguiran oberts fins a finals de juliol.

 

Consulteu la programació aquí





Paraules clau

Pla d’Estiu Extraordinari/