El Pla de Mobilitat de Ciutat Vella guardonat amb el Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà : Servei de Premsa

El Pla de Mobilitat de Ciutat Vella guardonat amb el Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà

10/07/2020

Aquesta distinció reconeix l’esforç dels arquitectes o equips d’arquitectes que treballen a les administracions públiques locals

El guardó es lliura en el marc de la 3a edició de la Mostra d’Arquitectes Catalana de Barcelona, organitzada pel COAC

El Pla de Mobilitat de Ciutat Vella 2018-2023 busca crear un nou model de mobilitat específic per al districte que faci compatible la qualitat de vida residencial amb l’activitat econòmica i que doni resposta a les particularitats del territori

El Pla de Mobilitat del districte de Ciutat Vella ha estat guardonat amb el Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà. Aquesta distinció té la voluntat de reconèixer l’esforç dels arquitectes o equips d’arquitectes que treballen dintre de les administracions públiques locals.

Aquest premi s’emmarca en la 3a edició de la Mostra d’Arquitectes Catalana de Barcelona que té per ibjectiu registrar, destacar i divulgar la feina realitzada pels arquitectes en l’àmbit territorial del Barcelonès i del Baix Llobregat. Aquesta iniciativa la impulsa la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

El primer Pla de Mobilitat de Ciutat Vella 2018-2023 busca crear un nou model de mobilitat específic per al districte que faci compatible la qualitat de vida residencial amb l’activitat econòmica i que doni resposta a les particularitats del territori. En aquest nou model, les persones vianants són les grans protagonistes.

L’objectiu principal és el de garantir els desplaçaments de tots els ciutadans, especialment les persones més vulnerables i amb mobilitat reduïda i, a la vegada, l’abastiment comercial del districte, tot això partint d’un model de mobilitat equitativa i democràtica que distribueixi la pressió i els impactes de la mobilitat, redueixi els usos excloents i posi al centre la vida quotidiana, les cures i el treball reproductiu.Compartiu aquest contingut