Barcelona adapta el sistema de drenatge i clavegueram en clau d’emergència climàtica : Servei de Premsa

Barcelona adapta el sistema de drenatge i clavegueram en clau d’emergència climàtica

11/07/2020Temps estimat de lectura: 2 minutsEl nou Pla Director Integral de Sanejament (PDISBA) es planteja com a eina de resiliència urbana a 80 anys vista per fer front als grans reptes que planteja l’actual situació d’emergència climàtica.

El nou pla replanteja la infraestructura de drenatge i clavegueram per donar resposta a grans reptes de futur com són l’augment de temperatura, la menor disponibilitat d’aigua, més inundacions derivades de l’increment de la freqüència de fenòmens torrencials i el retrocés de les platges

La millora del clavegueram i dels dipòsits de la ciutat permetrà reduir en un 50% els riscos en futurs escenaris de pluges tenint en compte les projeccions de canvi climàtic en el model de precipitacions. Permet augmentar la seguretat per a vianants, trànsit rodat, bens i activitats comercials

Es preveu construir 200 km nous de xarxa local de clavegueram, 38 km nous de xarxa primària de gran capacitat i multiplicar per 4 el nombre de dipòsits actuals, passant de 12 dipòsits a un total de 66, repartits de forma estratègica a tota la ciutat

Es dotarà la ciutat de 180 hectàrees de sistemes de drenatge urbà (SUDS) per gestionar l’aigua pluvial en origen i alleugerir la càrrega del clavegueram

El PDISBA incorpora l’anàlisi del cost benefici de les actuacions en el qual s’assenyala un benefici net de 55 M cada any pels danys que s’evitaran sobre les persones, els bens i el medi ambient a la ciutat

 

Descarregar nota de premsa en format PDF

 

Enllaços relacionats:

Declaracions d’Eloi Badia (àudio, WAV)

Declaracions d’Eloi Badia (vídeo, MP4)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
clavegueram/ drenatge/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina