Barcelona posa en marxa una Estratègia per combatre la soledat entre la ciutadania, intensificada arran la Covid-19 : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa una Estratègia per combatre la soledat entre la ciutadania, intensificada arran la Covid-19

17/07/2020

Barcelona es posiciona així al capdavant de la lluita contra la soledat i el foment de la socialització en totes les etapes del cicle de vida i la situa com una de les grans prioritats municipals per als propers anys. L’OMS ja considera la soledat com una de les grans epidèmies del segle XXI

Les dades demostren que el sentiment de soledat afecta tots els perfils socials, i s’incrementa en moments de transició vital

Avui s’ha constituït el Consell Assessor Científic contra la Soledat, format per científics i científiques de referència en els seus àmbits i destinat a la reflexió, l’intercanvi de coneixements des de les diferents disciplines i la proposta de mesures i accions a impulsar

L’Estratègia inclourà l’Observatori Municipal de la Soledat, que inclourà una Comunitat d’Innovació on es plantejaran i es tractaran de resoldre reptes socials relacionats amb la soledat

El 13,2% dels infants entre 10 I 12 anys afirma no estar del tot segur que els familiars es preocupin per ells, i el 26,5% sent que no té suficients amistats, d’acord amb l’enquesta “Parlen els nens i les nenes: benestar subjectiu de la infància a BCN”

El 6% dels i les adolescents entre 13 i 19 anys afirma no tenir cap bona amistat, segons l’Enquesta sobre Factors de Risc a l’Escola Secundària (FRESC)

El 25% de persones de 65 i més anys han sentit falta de companyia d’acord amb l’Enquesta de Salut de Barcelona

L’Estratègia busca sis grans objectius: oferir serveis i recursos, sensibilitzar sobre soledat, fer dels barris espais de relació, repensar la ciutat en clau de lluita contra la soledat, treballar en xarxa institucional i amb entitats, i repensar els protocols interns de l’administració

Descarregar nota de premsa en format PDF

 

Material relacionat

 Compartiu aquest contingut