Barcelona redueix un 15% més l’aforament de les platges : Servei de Premsa

Barcelona redueix un 15% més l’aforament de les platges

21/07/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El sistema de regulació de l’aforament a les platges funcionarà amb una ocupació màxima de 32.000 persones, en comptes de 38.000 com fins ara, com a mesura preventiva per la Covid-19

Aquesta decisió es pren de forma coordinada amb la resta de municipis metropolitans amb platja afectats per les mesures de contenció per evitar contagis

Cal consultar l’ocupació de les platges de la ciutat abans de fer el desplaçament. La informació actualitzada en temps real es pot trobar al web barcelona.cat/platges

Es recorda que cal mantenir la distància recomanada amb altres usuaris. L’equip d’informadors vetlla perquè la distribució de persones a la sorra permeti mantenir aquestes distàncies

L’aforament a les 10 platges de Barcelona es redueix un 15% i per tant la regulació es farà en base a una ocupació màxima de 32.000 persones en comptes de 38.000 com es calculava ara. Es tracta d’una decisió que s’ha pres de forma coordinada amb la resta de municipis metropolitans amb platja afectats per les mesures de contenció per prevenir contagis de la Covid-19.

Es manté el sistema de càlcul de superfície disponible a les platges de Barcelona a través del sistema de videosensors, en total n’hi ha instal·lats 18 a totes les platges de la ciutat, posat en marxa el passat 8 de juny coincidint amb l’inici de la temporada de bany. Un sistema que ja preveia poder modular l’aforament en funció de la situació sanitària de cada moment.

Aquest sistema, permet conèixer a temps real l’ocupació de les platges a través d’uns indicadors que es poden consultar a través del web barcelona.cat/platges. De fet, es recomana a la ciutadania consultar l’ocupació de les platges abans de realitzar el desplaçament.
– Indicador verd: ocupació baixa de menys del 40%.
– Indicador groc: ocupació normal entre un 40% i un 60%.
– Indicador taronja: ocupació alta entre el 60% i el 80%, es recomana anar a platges amb menor afluència de persones i s’inicia l’accés regulat en aquella platja.
– Indicador vermell: ocupació molt alta de més del 80%. Es tanca l’accés a la platja i s’informa els usuaris a través dels informadors i informadores amb el suport de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A més de la informació en temps real al web, els informadors i informadores acompanyen la ciutadania perquè la distribució a la sorra permeti mantenir les distàncies entre persones establertes per les autoritats sanitàries. A més, el sistema de megafonia de les platges també informa sobre l’estat d’ocupació, dels punts d’accés i de la resta de recomanacions de prevenció.

És important no concentrar-se a la zona de la vora del mar, cal fer una distribució per tota la superfície de les platges. Totes les platges de la ciutat tenen el perímetre delimitat amb un sistema de tanques naturalitzades. Cada platja té diferents punts d’accés, que és per on s’ha d’accedir a la sorra.

Es mantenen els serveis de platges:
– Servei de salvament i socorrisme a totes les platges, que continuaran fent la tasca habitual amb les mesures preventives corresponents.
– Les dutxes i els rentapeus també estan en funcionament i es recorda que s’han d’utilitzar de forma individual.
– El Centre de la Platja, l’equipament municipal d’educació ambiental i d’informació, també resta obert per facilitar informació i atenció al públic, i algunes activitats amb reserva prèvia.
– El servei de bany assistit a la platja de la Nova Icària i dels Banys del Fòrum també es mantenen amb totes les mesures preventives.
– La platja de gossos situada a la platja de Llevant està oberta al públic, seguint els mateixos criteris generals pel que fa a l’aforament i les mesures de salut pública.





Paraules clau

platges/