La segona edició de LA GRAN Pantalla tanca amb 10.000 espectadors : Servei de Premsa

La segona edició de LA GRAN Pantalla tanca amb 10.000 espectadors

22/07/2020

L’aposta del Festival de Cinema Internacional de les Persones Grans pel format online ha permès multiplicar per cinc el nombre d’espectadors i ampliar el públic del festival

Between a Rock and a hard place ha rebut el premi al Millor Curtmetratge Internacional La GRAN pantalla 2020, i Barê Giran, Menció Especial del Jurat

La GRAN Pantalla va tancar el divendres 17 de juliol la seva segona edició, celebrada en format online a través de la plataforma Filmin. En aquesta ocasió, el Festival Internacional de Cine de les Persones Grans de Barcelona que, a causa de la crisi global relacionada amb la Covid-19, va apostar per una edició virtual i extraordinària, ha vist multiplicat quasi per cinc el nombre d’espectadors pel que fa a l’edició anterior. Al voltant de 10.000 persones han pogut gaudir d’aquesta proposta que, un any més, s’ha convertit en un espai de trobada intergeneracional que desmunta els prejudicis i estereotips sobre les persones grans.

El festival ha presentat una programació adaptada a la nova situació, mantenint les seves seccions i activitats habituals en una edició que ha permès dur La GRAN Pantalla a tot l’estat i, d’aquesta manera, ampliar el seu públic i diversificar-lo. Pel que fa a les activitats participatives dels dos Grans debats i els tres Cinefòrums, també han tingut una molt bona acollida demostrant que les noves tecnologies poden generar espais de trobada necessaris i que el cinema pot esdevenir un punt de diàleg i debat per les persones grans.

La GRAN Pantalla es va inaugurar als cinemes Girona el passat 6 juliol amb la participació del regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera, qui ha valorat molt positivament l’alta participació del festival perquè demostra que “és possible realitzar projectes útils que ajudin a combatre la soledat de les persones grans i, més encara, quan l’actual situació sanitària no ha permès obrir els seus espais d’oci i lleure. Per aquesta raó, la lluita contra la soledat és una estratègia a la que l’Ajuntament de Barcelona posarà tot el seu impuls”.

 

Palmarès de La GRAN Pantalla 2020

En aquesta segona edició el protagonisme ha estat la mirada femenina. Quatre dels sis llargmetratges que s’han emès estan dirigits per dones i les dones grans han estat les grans protagonistes de la programació, convertint-se el festival en una invitació a descobrir o redescobrir aquesta generació de dones i el paper cabdal que han tingut en les darreres dècades.

El jurat del Festival Internacional de Cine de les Persones Grans de Barcelona ha destacat que la selecció oficial de curtmetratges ha estat d’un gran nivell, diversitat i amb relats refrescants. En aquest sentit, el jurat ha opinat que els curtmetratges programats ens apropen al món de les nostres persones grans més properes des de diferents aspectes: quotidians, participatius, dinàmics, econòmics, culturals, sentimentals, conflictius, etc., des de la voluntat d’oferir una visió positiva de les diferents situacions, a través de diferents històries, gèneres, cultures i classes socials.

El premi al Millor Curtmetratge Internacional de la Gran Pantalla 2020 ha estat atorgat a la pel·lícula danesa Between a Rock and a hard place, de Mads Kouda, drama sobre el punt i final en la convivència entre una mare octogenària i la seva filla adulta amb síndrome de Down. Pel que fa a la Menció especial del jurat de La GRAN pantalla 2020 ha estat per Barê Giran, del director de cine kurd Yılmaz Özdil, una història de superació, força i persistència entre Turquia i Síria. Per últim, el Premi del Públic ha estat per a la pel·lícula Manolo Montesco y María Capuleto,  de Maria Jáimez, un exquisit documental sobre els seus avis que proposa una divertida analogia entre la història de Romeo i Julieta i la dels seus familiars.

 

La GRAN Pantalla 2020

La GRAN Pantalla és un projecte de elParlante amb el suport econòmic i organitzatiu de l’Ajuntament de Barcelona. El festival ha col·laborat amb diferents entitats de persones grans, com ACRA, Amics de la Gent Gran o el programa Viure i Conviure impulsat per la Fundació Roure i l’Ajuntament de Barcelona, i ha aprofitat el teixit de elParlante, que treballa amb persones grans des de fa 6 anys elaborant vídeos participatius.

 



Compartiu aquest contingut