El Plenari del Consell Municipal atorga les Medalles d’Honor de Barcelona a col•lectius que han lluitat molt directament contra la pandèmia de la Covid-19 : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal atorga les Medalles d’Honor de Barcelona a col•lectius que han lluitat molt directament contra la pandèmia de la Covid-19

24/07/2020Temps estimat de lectura: 5 minuts

Les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat s’atorguen al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, al Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i al Gremi d’Hotels de Barcelona

Amb aquestes cinc Medalles d’Honor d’àmbit de ciutat, el consistori vol reconèixer la tasca que han fet aquests col·lectius per donar resposta a la situació, sent conscients que són molts més els sectors que hi han treballat des de diferents àmbits

La Medalla d’Honor de Barcelona distingeix aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics

El Plenari del Consell Municipal ha atorgat per unanimitat les vint-i-cinc Medalles d’Honor de Barcelona de 2020. Pel que fa a les cinc medalles de l’àmbit de ciutat, s’ha guardonat a cinc dels sectors implicats més directament en donar resposta a la crisi provocada per la Covid-19, amb la consciència que han estat molts més els implicats en aquest repte sanitari i social.

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instituir l’any 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla per distingir aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics. Cada any s’atorguen 25 medalles, de les quals 5 són de l’àmbit de ciutat i 20 estan proposades pels districtes.

La crisi ha tingut un gran impacte al món i a la nostra ciutat pel nombre de víctimes i famílies afectades, així com per la paralització de la vida econòmica que ha deixat sense ingressos moltes persones. La situació ha deixat enormes seqüeles en l’àmbit social, fent créixer la vulnerabilitat, especialment d’aquells sectors de la població més castigats. Amb les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat, el consistori vol reconèixer la tasca que han fet aquests col·lectius per donar resposta a la situació, sent conscients que són molts més els sectors que hi han treballat des de diferents àmbits.

Les persones o entitats que han rebut les cinc Medalles d’Honor de l’àmbit de ciutat  són:

A banda, les 20 Medalles d’Honor de Barcelona a proposta dels deu districtes són les següents:

 

Ciutat Vella:

 

Eixample:

 

Sants-Montjuïc:

 

Les Corts:

 

Sarrià-Sant Gervasi:

 

Gràcia:

 

Horta-Guinardó:

 

Nou Barris:

 

Sant Andreu:

 

Sant Martí:

 

Paraules clau

Medalles d’Honor de Barcelona de 2020/