L’Ajuntament lliura les claus dels pisos d’una nova promoció d’habitatge al Parc i la Llacuna del Poblenou, a Sant Martí : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura les claus dels pisos d’una nova promoció d’habitatge al Parc i la Llacuna del Poblenou, a Sant Martí

27/07/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

Es tracta d’un bloc de 68 habitatges que compten amb la màxima qualificació energètica, distribuïts en dues escales amb accessos per les places de Dolors Piera i d’Isabel Vila

La inversió destinada a aquest projecte ha estat de 6,6 M€ i donarà una alternativa d’habitatge assequible a unes 280 persones

Aquest edifici forma part de l’esforç municipal sense precedents per ampliar el parc públic d’habitatge, que farà que abans que acabi l’any hi hagi 2.400 pisos en obres

L’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) ha iniciat el procés de lliurament dels habitatges d’una nova promoció construïda al barri de la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí.

Es tracta d’una promoció de 68 habitatges construïda a l’illa delimitada pels carrers Almogàvers, Ciutat de Granada, Sancho d’Àvila i Roc Boronat, els habitatges de la qual es lliuren en dret de superfície, un règim de tinència que garanteix la propietat pública del sòl.

L’edifici, que té una superfície útil total construïda de més de 6.600 m2, està distribuït en dues escales. L’escala A, amb accés des de la plaça Dolors Piera número 6, i l’escala B amb accés per la plaça d’Isabel Vila, 2. A la planta baixa del bloc, se situa l’accés a les dues escales d’habitatges (A i B), les cambres de comptadors i instal·lacions, 24 trasters i l’accés de vianants al soterrani, a on es troben sales tècniques de les instal·lacions Els habitatges es troben a les plantes pis.

L’escala A té planta baixa i sis plantes pis, consta de 24 habitatges, 4 habitatges per replà, dos habitatges amb orientació principal sud-est i dos amb orientació principal nord-oest. Són habitatges amb tres dormitoris, sala-menjador-cuina i bany complert. El nucli de comunicacions vertical consta d’una escala i dos ascensors.

L’escala B situada a l’extrem nord-est de la parcel.la, té planta baixa i 11 plantes pis, consta de 44 habitatges, 4 habitatges per replà, dos habitatges amb orientació principal sud-est i dos amb orientació principal nord-oest. Són habitatges amb tres dormitoris, sala-menjador-cuina i bany complert. El nucli de comunicacions vertical consta de dues escales, un ascensor i un muntacàrregues.

Els habitatges tenen la màxima qualificació energètica A i, per tant, estan construïts amb criteris d’eficiència i sostenibilitat energètica. Tenen superfícies d’entre 51 i 74 m2 i el pressupost total del projecte ha estat 6,6 milions d’euros. Es tracta d’un projecte que dóna una alternativa d’habitatge assequible a unes 280 persones.

La promoció pública d’habitatge d’obra nova és una de les línies d’actuació de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu incrementar el parc residencial assequible i de titularitat pública a la ciutat. En aquests moments, l’Ajuntament de Barcelona a través de l’IMHAB està realitzant les obres d’11 promocions d’habitatges que sumen un total de 529 pisos i 10 allotjaments. A més a més és imminent l’inici d’una promoció més de 152 habitatges al mes de setembre. Tot plegat forma part de l’esforç municipal sense precedents que s’està fent en matèria d’habitatge públic i que permetrà que abans que acabi l’any hi hagi 2.400 pisos en obres.

Podeu descarregar el vídeo en alta resolució (format MP4 | 290 MB) en el següent enllaç:
https://drive.google.com/file/d/1IQp9WXkHH0yvOoKLK0PjRj54lC0D-FoM/view?usp=sharing

Paraules clau

habitatge/