El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro : Servei de Premsa

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

31/07/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha finalitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 metres quadrats de superfície, ret homenatge als sanitaris que ens han cuidat aquests dies de pandèmia i també vol ser un agraïment a la ciutat de Barcelona i la seva gent després dels durs mesos de confinament per la Covid-19.

Han estat quatre setmanes de treball en què el mural ha anat agafant forma, des del llenç blanc que hi havia a l’inici (el passat 25 de juny) passant pels traços de dibuix que donaven forma al mural fins a l’aparició de les referències a Barcelona, a les icones de la ciutat, als transports de TMB i a les formes orgàniques que reten homenatge al mestre del segle XX i gran referent en l’obra de Stanton, Henri Matisse.

El mural de grans dimensions està dedicat també a la ciutat de Barcelona i al seu esperit de superació i resiliència, un cant a l’esperança, al positivisme i a la felicitat després dels durs mesos de confinament. L’obra mostra un paisatge cubista, colorista i mediterrani, un estil molt característic de l’artista i professor nord-americà Philip Stanton, resident a Barcelona des de fa més de 30 anys. Philip Stanton també ha comptat amb la col·laboració d’alumnes del curs de grau 2020 d’il·lustració creativa que imparteix l’artista a la Universitat Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.

 

 

L’obra de Philip Stanton al metro ja té títol

El títol de l’obra ha estat escollit de forma popular gràcies a les aportacions dels usuaris que han participat al concurs que es va activar del 20 al 22 de juliol als perfils socials d’Instagram i Facebook de TMB. En total, s’han rebut 346 propostes i la seleccionada pel jurat ha estat “Els colors de l’agraïment” de Maribel Saez Pérez, guanyadora del concurs, que s’endú com a premi un lot de pintures Titanlux i una obra de l’artista Philip Stanton.

Era molt fàcil participar-hi, només calia comentar el post corresponent, que deia Atenció! Aquesta obra encara no té títol. Ens ajudes a posar-n’hi un? i fer la proposta de títol que hauria de tenir la intervenció artística. L’artista ha presidit un jurat que ha triat el títol més representatiu entre totes les propostes rebudes.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
COVID-19/ metro/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina