La Guàrdia Urbana de Barcelona guanya 199 nous agents : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona guanya 199 nous agents

02/08/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

Gairebé el 30% de la nova promoció són dones

Durant aquest mandat està previst convocar 1.000 places de la Guàrdia Urbana

A partir de demà la ciutat de Barcelona comptarà amb 199 nous agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Aquesta nova promoció es va convocar l’any passat en règim d’oposició lliure, i van realitzar l’examen el mes de juny del mateix any en unes proves a les que es van presentar més de 4.000 aspirants.

Els nous agents es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans, alhora que amplia i rejoveneix la plantilla municipal. En aquest sentit, més del 60% de la nova promoció tenen entre 26 i 35 anys i el 53% té estudis superiors. Pel que fa al gènere, el 29% dels membres de la nova promoció són dones.

A partir d’ara, aquests nous efectius començaran la fase de pràctiques a les diferents comissaries del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera.

Durant aquest mandat està previst convocar un miler de places de la Guàrdia Urbana de Barcelona, responent així al compromís adquirit d’incrementar la plantilla del cos i donar un millor servei a la ciutadania. Actualment ja s’han convocat 282 places del miler previstes.

L’increment d’efectius de la Guàrdia Urbana és fonamental per augmentar les tasques de prevenció que ja s’hi duen a terme i per introduir-hi de noves en diferents àmbits. L’objectiu és també assolir una Guàrdia Urbana més present en els 73 barris de la ciutat i per tant més propera als veïns i veïnes, consolidant els Equips de Policia de Barri.

Paraules clau

guàrdia urbana/ prevenvió/ seguretat/