Barcelona selecciona 8 projectes internacionals d’acció humanitària que es beneficiaran dels fons d’emergència per fer front a la Covid-19 : Servei de Premsa

Barcelona selecciona 8 projectes internacionals d’acció humanitària que es beneficiaran dels fons d’emergència per fer front a la Covid-19

10/08/2020

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona invertirà prop de 640.000 euros en el finançament d’aquestes iniciatives

Els projectes beneficiaris provenen de Colòmbia, la Franja de Gaza, Líban, Moçambic i Senegal

Les actuacions les desenvoluparan organitzacions especialitzades en acció humanitària en àmbits com la salut, l’aigua, el sanejament i la higiene

La situació en aquestes ciutats, moltes de les quals estan travessant el pic de la corba, és de desbordament del sistema hospitalari i d’impossibilitat de mantenir el confinament per la necessitat d’aconseguir alimentació i recursos bàsics

L’Ajuntament de Barcelona ha seleccionat els 8 projectes que es beneficiaran dels  640.000 euros que el consistori ha destinat per combatre els efectes que la Covid-19 està tenint arreu del món. Aquesta quantitat es destina a projectes per a contenir i mitigar l’expansió del coronavirus en els suburbis més pobres  de ciutats del Sud on hi treballen ja des de fa temps tant ONG especialitzades presents a Barcelona com el propi consistori a través de la cooperació tècnica i institucional, ciutat a ciutat. El valor afegit de Barcelona és el de treballar colze a colze amb els ajuntaments d’aquestes ciutats així com les organitzacions de salut transferint-hi recursos, experiència prèvia i seguiment.

Les iniciatives beneficiades per aquestes subvencions provenen de Colòmbia, la Franja de Gaza, Líban, Moçambic i el Senegal i són les següents:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una convocatòria extraordinària atenent l’afectació de la Covid-19 arreu del món

Aquesta convocatòria d’ajuts per a la cooperació internacional per combatre la Covid-19 estava oberta a totes les entitats i ONG acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències. La quantitat màxima a sol·licitar era de 80.000 euros i l’import de la subvenció no podia excedir el 80% del cost total de la intervenció, que s’ha de prolongar un màxim de 12 mesos i que obligatòriament ha de començar aquest any 2020.

Les subvencions van destinades a sectors directament afectats per la crisi de la Covid-19, prioritzant el sector de la salut, aigua, sanejament i higiene, així com població vulnerable amb escassetat de recursos ubicades principalment en suburbis de les grans ciutats, que acostumen a ser les zones amb major densitat de població.

 

Barcelona és la ciutat europea que més diners destina a cooperació internacional

Aquesta partida forma part dels més de 10,2 milions d’euros que l’Ajuntament ja va consignar aquest 2020 per a actuacions de cooperació internacional i educació en favor de la justícia global. L’Ajuntament de Barcelona destina, en contrast amb altres administracions públiques, el 0’7 dels ingressos propis a la justícia global.

Igualment, les noves ajudes per lluitar contra la Covid-19 no seran les primeres subvencions que s’atorguen amb l’objectiu de reforçar sistemes de salut de països tercers. Només l’any 2019, per exemple, la direcció de Justícia Global ja va destinar al voltant d’1,6 milions d’euros a 16 projectes diferents de desenvolupament que treballen en aquest àmbit, com per exemple facilitar l’accés a serveis de salut maternoinfantil a Gaza, prevenció de l’embaràs adolescent a El Salvador, oferir atenció mèdica oftalmològica a Moçambic o la lluita contra el VIH a la República Democràtica del Congo, entre d’altres.

 Compartiu aquest contingut