Barcelona suspèn les llicències d’habitacions d’ús turístic en habitatges : Servei de Premsa

Barcelona suspèn les llicències d’habitacions d’ús turístic en habitatges

25/08/2020

La suspensió es concreta per a un període d’un any, en el qual es desenvoluparà una nova normativa municipal que regularà les habitacions d’ús turístic en habitatges a la ciutat

La suspensió afecta tant a l’atorgament de llicències com a permisos per a la realització d’obres destinades a la implantació de la llar compartida

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha demanat al govern català que durant aquest període es doti als ajuntaments de tots els instruments necessaris per al control i inspecció de l’activitat per no posar en risc el dret a l’habitatge

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès, per a un període d’un any, l’atorgament de llicències i altres autoritzacions, així com els permisos per a la realització d’obres destinades a la implantació de llar compartida amb la finalitat d’iniciar els estudis previs per tramitar la regulació d’aquesta activitat a la ciutat.

El Decret de Turisme que va aprovar el govern de la Generalitat de Catalunya el 4 d’agost passat preveu una nova modalitat del lloguer d’habitacions d’ús turístic en habitatges habituals, sempre que no se superin els 31 dies d’estada, que hi hagi un màxim de 4 places per pis i que qui demani la llicència sigui la persona que viu habitualment en aquell habitatge. La normativa preveu també que els ajuntaments puguin regular l’activitat a cada municipi.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona ha procedit a la suspensió de les llicències durant un any, que és el temps durant el qual desenvoluparà la nova normativa perquè l’activitat estigui regulada al conjunt de la ciutat amb la voluntat de compatibilitzar els diferents usos, sempre garantint el dret a l’habitatge dels veïns i les veïnes.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha demanat al govern català que “durant aquest període d’un any rectifiqui, no pot ser que es liberalitzi aquesta activitat quan fa anys que lluitem per posar fre a l’especulació que aquesta activitat pot suposar, ho hem vist a altres ciutats europees. Hem de salvaguardar i garantir el dret a l’habitatge”. Sanz ha afegit a més, que “cal que la Generalitat doni més instruments als ajuntaments per al control i la inspecció de l’activitat. El lloguer d’habitacions en llars compartides pot tenir un impacte important en el mercat de l’habitatge habitual i la normativa no pot posar en risc el dret a l’habitatge a les nostres ciutats”.

Així doncs, a partir de la suspensió, s’iniciaran els estudis previs per tramitar un pla especial per regular la implantació de l’activitat. D’altra banda, es podrà també procedir a la tramitació d’una ordenança que fixarà els requisits per a l’exercici de l’activitat a la ciutat.Compartiu aquest contingut