L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut faran cribratges massius a zones determinades del Raval Nord i de la Trinitat Vella la setmana que ve : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut faran cribratges massius a zones determinades del Raval Nord i de la Trinitat Vella la setmana que ve

10/09/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’actuació per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 es farà en quatre seccions censals del Raval entre dimarts i dijous i en tres de la Trinitat Vella el cap de setmana

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona treballen coordinadament per fer una recollida de mostres PCR a quatre seccions censals del barri del Raval i en tres més de la Trinitat Vella durant tota la setmana que ve. L’objectiu dels cribratges és el de detectar el màxim de casos asimptomàtics possibles, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus. La previsió és realitzar 1.500 proves PCR al Raval i 1.200 a la Trinitat Vella.

El Raval i la Trinitat Vella tenen una incidència del virus superiors a tot Barcelona. Així, la incidència per 100.000 habitants entre el 22 de juny i el 26 d’agost ha estat de 1.442 a la Trinitat Vella i 959 al Raval, mentre que a tot Barcelona ha estat de 622. Cal tenir en compte que quasi tres quartes parts d’aquests casos es donen en població de menys de 45 anys. Per aquesta raó s’organitzarà la intervenció només en les seccions censals que han tingut un nombre de casos més elevats.

Pel que fa al Raval Nord, al districte de Ciutat Vella, el cribratge massiu es realitzarà entre dimarts 15 i dijous 17 de setembre per a les persones no malaltes, sense restriccions d’edat, als veïns i veïnes de les seccions 01015, 01017, 01019 i 01020. La recollida de mostres es farà al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, a la plaça de les Caramelles, 3, cada dia entre les 10 h i les 20 h.

El Districte de Ciutat Vella i agents comunitaris realitzen aquests dies contactes amb el teixit social i fan difusió del pròxim cribratge, també a través de mediadors amb la comunitat filipina i bangla i amb cartells en català, castellà, tagal i urdú.

 


Les seccions censals 01015 i 01017 estan compreses entre: ronda Sant Antoni, c. Paloma, c. Joaquín Costa, c. Guifré, c. Cardona, c. Sant Vicenç, c. Riera Alta.
Les seccions censals 01019 i 01020 estan compreses entre: c. Àngels, c. Montalegre, c. Valldonzella, c. Tallers, c. Ramelleres, c. Bonsuccés, la Rambla, c. Hospital, c. Maria Aurèlia Capmany, c. Carme.
 

Quant a la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, la recollida es farà durant el cap de setmana del dissabte 19 i diumenge 20 de setembre, de 9 a 19 h, al Centre Cívic de la Trinitat Vella, al c. Foradada, 36, i a l’espai Trinijove, al c. Pare Pérez del Pulgar, 17. Els veïns i veïnes cridats són els que viuen a les seccions censals 09001, 09002 i 09003. El servei de convivència del Districte de Sant Andreu realitzarà una crida casa per casa d’aquests carrers per recordar la possibilitat de fer-se la prova PCR.

 


Les seccions censals 09001, 09002 i 09003 estan compreses entre: c. Mireia, av. Meridiana, el riu Besòs, via de Bàrcino, c. Ausona, c. Mare de Déu de Lorda, c. Vinya Llarga i c. Foradada.
 

Paraules clau

COVID-19/ cribatges/ raval/ trinitat vella/