L’Ajuntament de Barcelona, premiat per la seva transparència informativa : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, premiat per la seva transparència informativa

21/09/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 19, un guardó atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha obtingut una avaluació del 100% en el compliment dels indicadors avaluats de les diferents administracions públiques

L’Ajuntament de Barcelona ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 19, un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. L’Ajuntament de Barcelona ha obtingut una avaluació del 100% en el compliment dels indicadors avaluats.

Es tracta d’un dels 113 ajuntaments, 6 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya que, en la setena edició d’aquest premis, han assolit un reconeixement per la qualitat i l’eficàcia comunicativa i el retiment de comptes amb la ciutadania a través de la seva web.

El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson,ha estat l’encarregat d’assistir a l’acte d’entrega del Segell Infoparticipa 2019 que té lloc a la UAB.

La metodologia Infoparticipa es basa en avaluar l’índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d’aplicar una sèrie d’indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. A cada avaluació es puja el nivell d’exigència de caire qualitatiu.

Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques:

– qui són els representants polítics

– com gestionen els recursos col·lectius

– com gestionen els recursos econòmics

– quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius

– i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Els resultats es mostren en obert i es contrasten amb totes les administracions.





Paraules clau

transparència/