Bizbarcelona reconeix 11 projectes per la seva contribució en temps de la Covid-19 : Servei de Premsa

Bizbarcelona reconeix 11 projectes per la seva contribució en temps de la Covid-19

22/09/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’acte presidit pel primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va aplegar els finalistes i diversos representants d’entitats lligades al món econòmic i l’ecosistema emprenedor de Barcelona. En paraules del tinent durant el lliurament de premis: “Aquests guardons volen reconèixer a totes aquelles persones i empreses que han fet possible que la ciutat no s’hagi aturat econòmica, social i culturalment durant la pandèmia”.

Bizbarcelona, el saló de referència per a emprenedors, startups i pimes va lliurar ahir al vespre els reconeixements “Barcelona mai s’atura” per posar en valor la tasca de ciutadans, organitzacions, persones emprenedores, autònoms, pimes i empreses que han ajudat a mantenir l’activitat de la ciutat durant la Covid-19.

Els reconeixements “Barcelona mai s’atura”, creats pel saló Bizbarcelona i Barcelona Activa, van voler valorar la feina feta per diversos col·lectius que han aconseguit sobreposar-se a l’actual context de la Covid-19 amb iniciativa, enginy imaginació i han pogut mantenir o ampliar la seva activitat o bé han detectat una oportunitat i han apostat per la creació d’un nou negoci. S’han avaluat 95 propostes i s’han reconegut 11 propostes en tres categories: “Crear o reinventar un negoci”, “Iniciatives per mantenir l’activitat empresarial” i “Col·laboració o iniciativa compartida”.

 

 

A la categoria “Crear o reinventar un negoci” es va distingir l’empresa Sycai Technologies per haver creat un assistent d’intel·ligència artificial que ajuda a fer un diagnòstic precoç del càncer de pàncrees; el taller de costura de la Fundació Roure adreçat a persones en situació vulnerable reconvertit en obrador d’equips de protecció individual (EPIs); i Creativialab Marketing, un grup d’empreses de diversos sectors que s’han unit per generar solucions intel·ligents per a la protecció de les persones.

Mentrestant, el Palau de la Música, amb el cicle de concerts Estiu al Palau 2020 que va contribuir a la recuperació del sector cultural; Suara Cooperativa, amb un servei gratuït de suport emocional i físic durant el confinament; Copernic, la primera comunitat virtual de clústers i cambres de comerç; i l’empresa de comunicació gràfica, Sistemes d’Edició, que va reconvertir la seva activitat per fabricar mampares de metracrilat, van ser les millors “Iniciatives per mantenir l’activitat econòmica”.

D’altra banda, les propostes de caire tecnològic van rebre tres dels quatre reconeixements en la categoria de “Col·laboració o iniciativa compartida”. Les mencions van recaure en la xarxa d’ateneus de fabricació digital de l’Ajuntament de Barcelona que durant la fase més dura de la Covid-19 van participar del moviment coronavirus makers fabricant amb impressió 3D milers d’equips de protecció personal; l’app T‐Mercabarna Solidària, que agilitza la distribució d’aliments a col·lectius en risc d’exclusió; i Nixi for Children, una experiència de realitat virtual que explica als nens i nenes què és el coronavirus, juntament amb CovidWarriors, una associació de voluntaris units en la lluita contra la Covid.

Bizbarcelona se celebra fins demà al recinte de Montjuïc juntament amb el Saló de l’Ocupació i marquen la represa de l’activitat firal presencial a Fira de Barcelona. Ofereix més de 260 activitats, entre conferències, tallers, assessoraments i espais de networking, a més de suport, eines i recursos per tal d’impulsar la reactivació econòmica i laboral.

Paraules clau

Bizbarcelona/ COVID-19/ Fira de Barcelona/ ocupació/ reactivació econòmica/ Saló de l'Ocupació/