El nou Pla de Mobilitat Urbana 2024 es fixa com a objectiu que el 81% dels desplaçaments a Barcelona es facin a peu, en transport públic o en bicicleta : Servei de Premsa

El nou Pla de Mobilitat Urbana 2024 es fixa com a objectiu que el 81% dels desplaçaments a Barcelona es facin a peu, en transport públic o en bicicleta

22/09/2020Temps estimat de lectura: 5 minuts

La proposta del Govern Municipal, que s’ha presentat avui a la sessió plenària del Pacte per la Mobilitat, aposta per arribar a un repartiment modal on el 35% dels desplaçaments es facin a peu, el 41% en transport públic i el 5% en bicicleta. El 18% restant es faria en transport privat

El document suposa un punt de partida que el Govern municipal debatrà amb el conjunt d’entitats que integren el pacte i la resta de partits del consistori amb l’objectiu d’assolir el màxim consens, abans de portar-lo a aprovació inicial

El pla es fixa 4 reptes principals: garantir el dret a la mobilitat, vetllar per la salut i la seguretat de les persones, contribuir a la recuperació de l’activitat econòmica i comercial, i combatre la crisi climàtica i millorar la qualitat de l’aire

Per assolir-ho es preveuen diverses actuacions, entre elles construir 32 km més de carrers per a vianants, 70 nous km de carrils bus o incrementar en un 40% la xarxa de carrils-bici

Atesa l’excepcionalitat que s’està vivint amb la COVID-19, l’Ajuntament de Barcelona farà una revisió d’aquí un any de la situació de la mobilitat per tal de fer els ajustos corresponents al pla, si s’escau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui la sessió Plenària del Pacte per la Mobilitat, l’espai de participació i de diàleg sobre la mobilitat de la ciutat que reuneix a prop d’un centenar d’entitats. A l’acte també hi ha participat el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz i la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón.

 

 

 

 

 

En aquest marc, el Govern Municipal ha presentat la seva proposta d’eixos bàsics del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, per tal de debatre’l amb el conjunt d’associacions que integren el Pacte i els partits del consistori. El document base se seguirà treballant durant les properes setmanes amb l’objectiu d’assolir el màxim consens i de dur-lo a aprovació inicial en comissió de plenari pròximament i votar posteriorment la seva aprovació definitiva.

El Pla de Mobilitat Urbana 2024 es marca quatre reptes principals que passen per oferir respostes en l’àmbit de les necessitats de mobilitat de les persones i les mercaderies, garantint el dret a la mobilitat; vetllar per la salut i la seguretat de les persones; contribuir a la recuperació de l’activitat econòmica i comercial; i combatre la crisi climàtica i millorar la qualitat de l’aire.

El pla actua en cinc grans àmbits: mobilitat segura, sostenible, saludable, equitativa i mobilitat intel·ligent i proposa arribar al següent repartiment modal al 2024:

Amb aquest repartiment modal, un 81,52% dels desplaçaments es farien a peu, en transport públic o en bicicleta,  assolint la xifra més alta d’etapes realitzades amb mitjans sostenibles

El PMU es marca com a objectius principals:

Per assolir-ho es fixen un seguit d’accions, entre les quals destaquen:

Atesa l’excepcionalitat que s’està vivint amb la COVID-19, l’Ajuntament de Barcelona farà una revisió d’aquí un any de la situació de la mobilitat a la ciutat per tal d’avaluar si cal ajustar les mesures.

 

Enllaç relacionat

Descarregar més imatges (ZIP)

Presentació (PDF)

Paraules clau

mobilitat/ Pacte per la Mobilitat/