L’Ajuntament instal·la la primera torre de vigilància destinada al servei de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament instal·la la primera torre de vigilància destinada al servei de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona

22/09/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El subministrament i muntatge de les 21 torres, que farà l’empresa PRIMUR, va ser adjudicat per un import d’1,5 milions d’euros

Les torres aportaran una major seguretat al personal de socorrisme així com la màxima cobertura d’ombra i disminució de l’impacte de calor que es tradueix en una major qualitat en la prestació del servei

Les noves torres estan construïdes amb polièster de fibra de vidre resistent a la humitat i a la corrosió marina

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA), instal·la la primera torre de vigilància  a la platja del Bogatell destinada al servei de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona. L’empresa guanyadora de la licitació pel subministrament i muntatge de les 21 torres de vigilància per a les platges de Barcelona ha estat PRIMUR  (PRojectos e Instalaciones de Material URbano SAU) i se li ha adjudicat el contracte per un import d’1.484.030,36 euros amb IVA inclòs. La situació d’excepcionalitat de l’emergència sanitària per la Covid-19, va endarrerir la data de formalització del contracte fins al 6 de juny de 2020. L’objectiu del projecte és la substitució de tots els punts de vigilància actuals a la sorra per les noves torres de per a la temporada de bany 2021.

 

 

El disseny d’aquesta torre ha estat resultat de les reunions que es van mantenir durant el 2019 del grup de treball format per BCASA, l’actual adjudicatària del servei de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona, UTE EULEN-AUNAR, l’Agencia Salut Publica de Barcelona i la representació sindical dels socorristes de Barcelona.

Durant la propera setmana, es realitzarà el control i les proves necessàries per assegurar el compliment de totes les especificacions tècniques exigides i l’equip de socorristes valorarà el nou disseny.

Aquestes torres de vigilància estan destinades a facilitar i millorar el desenvolupament de les activitats de vigilància i seguretat dels usuaris i usuàries tant a la platja com a la zona de bany, amb més seguretat per al personal, que disposarà de la màxima cobertura d’ombra i disminució de l’impacte de calor que es tradueix en una major qualitat a la prestació del servei.

Les torres estan fabricades amb polièster de fibra de vidre, material resistent a la humitat i a la corrosió marina, són sòlides i segures per suportar el seu ús i l’acció del vent. Les torres estan equipades amb vidres de seguretat temperats i polaritzats per condicions de lluminositat altes amb un efecte pantalla del 92% dels raig ultraviolats per tal d’assegurar una correcta vigilància des del seu interior.

Aquestes torres de vigilància aniran substituint les cadires elevades de vigilància actuals. Les 20 torres restants s’aniran muntant a la platja segons estiguin fabricades per tal de realitzar el control de qualitat establert i obtenir el certificat de bona execució i per poder-ne disposar per a la temporada de bany del 2021.

El subministrament i muntatge de les 21 torres de vigilància es farà segons la següent distribució:





Paraules clau

platges/ salvament/ torre/ torre de salvament/