Comença la campanya “Per la Mercè, millor adopta!” que aquest any serà virtual : Servei de Premsa

Comença la campanya “Per la Mercè, millor adopta!” que aquest any serà virtual

23/09/2020



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Espai “Per la Mercè, millor adopta!”, que cada any tenia lloc coincidint amb la festa major es converteix enguany en una campanya virtual, que tindrà lloc des d’avui i fins el 27 de setembre. El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i una vintena d’entitats de protecció animal s’han unit per mantenir l’esperit de l’espai de plaça de Catalunya on cada any  promovia l’adopció responsable i es donava l’opció a molts animals que porten anys esperant una oportunitat de trobar la seva família.

 

 

Enguany, a causa de la situació generada per la pandèmia de la covid-19, no ha estat possible fer l’Espai “Per la Mercè, millor adopta!” de manera presencial, però el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), amb la col·laboració de Fundación Affinity i de les entitats animalistes, s’han unit igualment de manera virtual per poder donar una oportunitat a aquests animals i poder moure la feina que fan les entitats.

 

 

 

 

En aquest espai virtual, a través de la web i de xarxes socials, hi haurà informació de què fan aquestes entitats i per què la seva feina és tan rellevant, quina és la tasca i la funció del CAACB. També es donaran a conèixer alguns dels gossos i gats que esperen una família que els aculli i els adopti.

En aquest web hi podràs veure totes les entitats, amb nom, web i logotip, que participen amb els enllaços al seus webs, on hi tenen la difusió dels seus animals:

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha assegurat que des de l’Ajuntament “no renunciem a seguir sensibilitzant i conscienciant a la població, ara en format virtual, per assolir l’abandonament zero i per incrementar les adopcions i les acollides”.

Bonet ha recordat que “al CAACB hi ha molts gossos i gats que estan esperant una família i ha animat a totes les persones que estiguin pensant en conviure amb un animal que pensin en l’adopció abans que en la compra”. També ha recordat l’estigma que pateixen determinades races de gos, els GPP, (Gossos Potencialment Perillosos), que requereixen una llicència i prendre mesures per garantir una bona convivència però que no implica que siguin per se gossos amb problemes de comportament.

La tinenta d’alcaldia ha agraït la tasca de totes les persones que treballen pel benestar dels animals al CAACB: els treballadors, el voluntariat  i les entitats que el configuren: actualment hi ha més de 150 persones fent voluntariat actiu al CAACB .

També ha volgut posar en relleu el paper fonamental de les famílies d’acollida, que s’ha vist reforçat especialment durant els mesos més complicats de la pandèmia. Actualment el CAACB compta amb una xarxa de més de 50 famílies que de forma temporal i solidària tenen cura d’un animal en el seu entorn familiar.

Les entitats que, enguany, participen en «Per la Mercè, millor adopta!» són:





Paraules clau

adopció/ animals/ mercè. mercè 2020./ Per la Mercè millor adopta!/