El pregó de Tortell Poltrona obre la Mercè 2020 : Servei de Premsa

El pregó de Tortell Poltrona obre la Mercè 2020

23/09/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El pallasso Jaume Mateu Bullich, més conegut amb el nom artístic de Tortell Poltrona, ha donat el tret de sortida d’unes festes de la Mercè molt diferents a causa de la situació sanitària.

L’acte ha tingut lloc al Saló de Cent i ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La Mercè d’enguany s’allunya del concepte de festa major amb l’objectiu de mantenir i reforçar els seus valors col·lectius i simbòlics i per promoure l’escenari de proximitat, en el marc d’una celebració sanitàriament segura, descentralitzada, i amb una aposta clara pel talent local. La protagonista de la Mercè 2020 serà Barcelona, la seva ciutadania i el seu teixit cultural, és per això que aquest any serà la Ciutat Convidada del conjunt d’activitats que se celebraran fins al 27 de setembre i que es podran seguir presencialment, seguint les recomanacions sanitàries, o a través de betevé.

 

 

 

 

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa s’ha referit a l’immens cop humà que ha suposat la pandèmia, i ha recordat la capacitat de Barcelona de recuperar-se després de viure situacions difícils. Colau ha convidat la ciutadania a somiar col·lectivament la Barcelona del futur, “i hem de convertir aquests somnis en realitat aprofitant la immensa força que tenim com a ciutat quan treballem junts i juntes. Us convido a somiar i a fer realitat conjuntament aquest somni, d’una Barcelona del futur més humana, justa, innovadora i orgullosa d’ella mateixa”. L’alcaldessa també ha explicat que aquest és l’esperit que s’ha seguit per poder celebrar aquesta Mercè, tot i que es faci en un format molt diferent, i ha afirmat que “no serà una Festa Major, però és una reivindicació i una reafirmació de Barcelona. Serà una Mercè molt diferent, en què la part de la festa, de la trobada, del contacte humà a les places i carrers no es podrà fer: la nostra cultura de festa, mediterrània, no es podrà expressar en la seva plenitud, però si que volem que la Mercè sigui la festa de la cultura.”

 

INFORMACIÓ IMPORTANT

Els mitjans que vulguin cobrir els actes que tindran lloc durant la Mercè els propers dies 24 26 i 27 de setembre, és imprescindible que us poseu en contacte amb els responsables de premsa, per tal de coordinar la cobertura  i assegurar que estigueu correctament acreditats. Us recordem que no podreu accedir a cap espai sense la corresponent acreditació prèvia.

PREMSA ICUB
– Sira Garcia: 699 42 35 31
– Guillem Talens: 662627350

PREMSA Mercè Arts de Carrer
– Andrea Cosialls: 644 930 266
– Anna Aurich: 699 31 38 46
– Berta Miró: 649 57 68 24

PREMSA MÚSICA
– Marc Isern: 649 30 06 05
– Mireia Córcoles: 654 743 744
– Júlia Brey: 676 098 112

 

COBERTURA ACTIVITATS FESTIVAL MERCÈ ARTS DE CARRER  

Per tal del facilitar la tasca dels periodistes i gràfics, en referència als espectacles que tenen lloc, atendrem a mitjans únicament en els següents espais i a les següents hores:
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/52a54f6d-470d-480b-b095-f58348be0bea

 

MERCÈ EN OBERT

Dins de La Mercè en Obert es podrà seguir diferents continguts per streaming. A més d’actes de cultura popular, betevé farà una programació especial durant els dies de La Mercè, i també es retransmetran en directe els concerts que tinguin lloc a l’Anella Olímpica, l’Escenari Mediterràniament del Parc del Fòrum, el Park Güell i el Teatre Grec.





Paraules clau

Mercè/ mercè 2020/ pregó/