L’smou integra la informació de tots els operadors de motosharing i bicisharings de Barcelona : Servei de Premsa

L’smou integra la informació de tots els operadors de motosharing i bicisharings de Barcelona

25/09/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir dilluns, l’app mostra la informació i ubicació exacta de tots els vehicles de mobilitat compartida que disposen de llicència a la ciutat, un total de 9.748 entre motos elèctriques i bicicletes

L’smou és l’app que integra diferents serveis de mobilitat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, entre ells el pagament de l’àrea verda i blava, els aparcaments B:SM, la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i el Bicing

L’smou segueix creixent i oferint noves funcionalitats amb l’objectiu de posar la tecnologia al servei de les persones, especialment en un moment clau en l’aposta per la seguretat i la mobilitat sostenible

L’smou és l’aplicació de mobilitat de Barcelona que aplega en un mateix espai diferents serveis de mobilitat personal d’una manera segura, còmoda oferint de forma fàcil tota la informació per a que els usuaris puguin planificar els seus desplaçaments. A partir d’avui també és l’app on els usuaris poden consultar la ubicació i informació de tots els vehicles de mobilitat compartida que disposen de llicència a la ciutat de Barcelona. En total es tracta de 14 empreses que s’han integrat a l’smou, l’única app que mostrarà la informació en temps real dels 9.748 vehicles que hi ha actualment, entre motos elèctriques i bicicletes.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, assegura que “aquesta integració millora l’experiència i el servei a la ciutadania, facilitant l’accés a la mobilitat compartida, a través d’una eina eficaç i útil com és l’smou”. Alarcón recorda que “l’impuls als serveis de sharing és precisament un dels eixos de treball del nou Pla de Mobilitat Urbana 2024”.

Fins ara, l’smou integrava en una mateixa app i amb un únic registre el pagament de les zones blaves i verdes de Barcelona i bona part de l’Àrea Metropolitana, el pagament i l’obertura automàtica per matrícula dels aparcaments B:SM, la reserva i recàrrega de la xarxa elèctrica Endolla Barcelona, el servei Bicing, i a partir d’avui, s’hi afegeix el motosharing i el bicisharing dels diferents operadors privats que disposen de llicència vigent a la ciutat de Barcelona.

En total, el nombre de llicències aprovades per l’Ajuntament de Barcelona per als serveis de motosharing són 6.673, repartides segons els següents operadors:

 

EMPRESA LLICÈNCIES (VEHICLES)
TIRKIL INVEST, S.L 633
AVANT FULLSTEP, S.L 633
CITY SCOOT ESPAÑA, S.L (abans TALBAN KRUP, S.L) 633
ECO-LOGICA TURISMO SOSTENIBLE S.L 633
MOBILITAS FUTURUS, S.L 633
COOLTRA MOTOS, S.L.U 632
ACCIONA MOBILITY, S.A 632
YEGO URBAN MOBILITY, S.L 632
OIZ RIDESHARING, S.L 632
CONNECTED VENTURES SLU (abans RESPIRO, S.L.U) 632
TUCYCLE BIKESHARING, S.L 348
TOTALS 6673

 

Pel que fa al bicisharing, es van concedir un total de 3.075 llicències segons la següent distribució per operador:

 

EMPRESA LLICÈNCIES (VEHICLES)
BOLTEST TXFY, S.L 742
COOLTRA MOTOS, S.L.U 650
YEGO URBAN MOBILITY, S.L 470
IDRIBK SPAIN, S.L 741
SMART CYCLES, S.L 472
TOTALS 3075

 

Amb aquesta integració, qualsevol usuari o usuària que s’hagi descarregat l’app (tant si té un registre com si no) podrà localitzar en el mapa la ubicació concreta de tots els vehicles de mobilitat compartida, o seleccionar només aquells que li interessin. Un cop surti i torni a entrar a l’aplicació, aquesta informació quedarà registrada per tal que es pugui personalitzar en tot moment els seus serveis preferits.

 

Paraules clau

bicisharings/ Motosharing/ smou/