Barcelona converteix 11 escoles  en refugis climàtics i es compromet a dedicar el 25% de la inversió municipal en reformes escolars a la lluita contra l’emergència climàtica : Servei de Premsa

Barcelona converteix 11 escoles  en refugis climàtics i es compromet a dedicar el 25% de la inversió municipal en reformes escolars a la lluita contra l’emergència climàtica

28/09/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona ha adaptat 11 centres escolars per contribuir a la construcció d’una ciutat resilient davant l’emergència climàtica, d’acord amb els objectius de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona, en el marc d’un projecte europeu

Les actuacions se centren en tres eixos. Mesures blaves, relacionades amb l’aigua; verdes, l’augment de verd, arbres i zones d’ombra verdes; i les actuacions grises, per millorar l’aïllament en edificis, proteccions en façanes i cobertes i tendals per augmentar la zona d’ombres

Aquests patis escolars restaran oberts al veïnat com a refugis climàtics quan hi hagi onades de calor a partir del pròxim estiu i com a patis oberts al barri

Els refugis climàtics s’emmarquen en l’estratègia global de millores dels equipaments escolars per mitigar els impactes del canvi climàtic i de transformació de l’espai públic dels entorns escolars per pacificar-los i guanyar espai.

A més, aquest estiu s’ha actuat en 56 centres educatius amb una inversió municipal de 3,7 milions d’euros en obres, executades a través del Consorci d’Educació, per mitigar els impactes del canvi climàtic des dels equipaments escolars. Són actuacions d’aïllament i confort tèrmic, augment d’espais d’ombra o energia renovable i eficiència energètica.

[…]

 

Enllaços relacionats

Nota de premsa: Barcelona converteix 11 escoles en refugis climàtics i es compromet a dedicar el 25% de la inversió municipal en reformes escolars a la lluita contra l’emergència climàtica (PDF)

Vídeo (ZIP)

Fotografies (ZIP

Presentació (PDF)

Paraules clau

emergència climàtica/ escola/