Iterem, ACEFAT, Voxel Group i Suara Cooperativa, reconegudes amb el Premi Barcelona Empresa Innovadora en Conciliació i Temps : Servei de Premsa

Iterem, ACEFAT, Voxel Group i Suara Cooperativa, reconegudes amb el Premi Barcelona Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

29/09/2020Temps estimat de lectura: 4 minuts

Fundació Oxfam rep una menció especial per haver desenvolupat l’eix de coresponsabilitat i equilibri de la vida personal i professional en un nou Pla d’Igualtat

Conferenciants, experts i les 131 empreses unides a la xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps), han seguit la Jornada prèvia on s’ha reflexionat sobre els efectes de la pandèmia que han accelerat canvis en l’ús del temps a les organitzacions

Aquesta és la vuitena edició dels reconeixements que premien aquelles empreses i organitzacions que afavoreixen un ús del temps més productiu i compatible amb la vida de les persones

El Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps s’ha lliurat aquest matí en reconeixement a les organitzacions que transformen la societat i la productivitat a les empreses, permetent més eficiència i conciliació. Els premis 2019, que enguany arriben a la vuitena edició, estan promoguts per l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

 

 

A la Jornada prèvia al lliurament dels premis, s’ha reflexionat sobre com el confinament i l’estat d’alarma, han afectat les organitzacions, – les públiques i també les empreses privades -, donant pas a un model de teletreball més intens, i a nous sistemes productius. La Jornada i el lliurement de premis ha comptat amb més de 250 assistents de manera telemàtica.

Durant la sessió i el lliurament de premis s’ha reflexionat sobre temes com: la desconnexió digital, els plans d’Igualtat de les empreses, i l’impacte en la salut de les persones treballadores. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha remarcat que “aquests reconeixements són fruit d’un Pacte del Temps de ciutat, molt arrelat a la nostra organització. Hem estat a l’avantguarda en les decisions de les relacions laborals que porten a sistemes més productius i a més conciliació, i d’acord amb el sector privat i les associacions i entitats volem seguir avançant en fer passos més qualitatius i de rellevància en els usos que fem del nostre temps”. Collboni també s’ha referit a aquells sectors a on el teletreball no és possible, a on també es repensen mesures i nous sistemes per incrementar la satisfacció de les persones treballadores així com la competitivitat de les empreses.

Per la seva banda, la gerent municipal, Sara Berbel, ha recordat que “tenim els horaris més llargs i rígids d’Europa” i que “som els que dormim menys”. “Un dels objectius és una bona estratègia del teletreball sostenible, aquell que combina presencialitat i virtualitat, sense desigualtats i sense generar bretxes de gènere ni digital”, ha reblat la gerent de l’Ajuntament de Barcelona.

Félix Ortega, director general de Barcelona Activa, ha declarat que “en temps de pandèmia és encara més necessari que les empreses siguin més eficients i s’afavoreixi la seva competitivitat. Ortega ha apuntat la idea de coresponsabilitat de l’administració pública i empreses “per impulsar aquests canvis i incorporar nous valors i objectius, i la necessitat d’un marc regulador que ho faci possible”.

 

Organitzacions i empreses premiades per millorar els usos del temps

L’empresa Iterem ha estat premiada en la categoria d’organització de menys de 10 persones treballadores, per haver implantat una jornada laboral setmanal de 32,5h per a tota la plantilla (6,5h al dia de dilluns a divendres) amb sous competitius en el sector de la consultoria per a la transformació digital.

Quant a la categoria d’empresa de 10 a 50 persones treballadores, el premi ha anat destinat a ACEFAT per l’adaptació de l’horari laboral a un horari saludable de 8h a 16h, per facilitar l’equilibri entre vida laboral i personal, així com dinar a una hora més adequada per al metabolisme.

Voxel Group ha estat premiat en la categoria d’empreses de 51 a 250 persones, per haver implantat el teletreball facilitant que qualsevol persona pugui treballar des de qualsevol lloc, sense autorització prèvia ni restricció de dies. Pel que fa a empreses de més de 250 treballadors, el premi ha estat per a Suara Cooperativa, per la seva trajectòria en el sector d’atenció a les persones, facilitant l’equilibri amb un model basat en la gestió de la diversitat. S’ha valorat especialment, l’aportació d’una guia per acompanyar persones amb la malaltia del càncer.

Els premis fan una menció especial a una empresa, i aquest any ha estat per a Fundació Oxfam, per haver desenvolupat l’eix de coresponsabilitat i equilibri de la vida personal i professional en un nou Pla d’Igualtat, amb mesures com els 10 dies de teletreball seguits en la jornada intensiva d’estiu, la compactació de jornada de dos dies a la setmana, i una setmana més de permís de paternitat i maternitat, entre d’altres.

La sessió ha comptat amb taules rodones amb experts com el sociòleg Oscar Vargas, l’investigador Paco Abril, i d’altres ponents del món de les empreses premiades en anteriors edicions com Laura Zapata (RACC), Antonio Orozco (Unió de Mútues) i Marta Grau (Penguin Random House).

El jurat dels premis estava format per Alvaro Porro, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, Gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Anna Mercadé (Associació 50a50), Alejandro Goñi (PIMEC Comerç), Eva Gajardo (UGT Catalunya), Raquel de Haro (CCOO de Catalunya), Fabian Mohedano (Iniciativa per la Reforma Horària), Gemma Altell (DDiPAS, Dones Directives i Professionals de l’Acció Social), Sara Moreno (UAB), Caty Planas (AEDIPE Catalunya), Guillem Perdrix (Confederació de Cooperatives de Catalunya), Adolf Díaz (Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya), Estrella Montolio (UB), Javier Ibars (Foment del Treball Nacional), Roser Xalabarder (ODEE, Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona).Compartiu aquest contingut

Paraules clau
conciliació/ innovació/ premis/ temps/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina