Abarka Catering guanya 12.000 euros, primer premi de Barcelona Activa a la iniciativa amb impacte social : Servei de Premsa

Abarka Catering guanya 12.000 euros, primer premi de Barcelona Activa a la iniciativa amb impacte social

01/10/2020

El segon premi ha estat per Park4Dis, que rep 6.000 euros; i en tercer lloc, el projecte NeurekaLab s’endú el tercer guardó, amb 3.000 euros

Barcelona premia el talent capaç d’iniciar projectes que resolen qüestions socials, culturals i mediambientals

En aquesta edició dels premis, s’han incrementat la participació de projectes del sector tecnològic, mediambiental i salut

Barcelona Activa ha lliurat els premis Emprenedoria Social 2020, uns guardons que es lliuren des de fa cinc anys, i reconeixen les iniciatives amb impacte social, responsables i sostenibles. Els projectes que hi participen són una mostra del talent capaç d’impulsar activitats econòmiques que generen ingressos a la vegada que resolen necessitats de la ciutadania.

 

En l’edició actual d’aquests premis, s’han presentat unes 50 candidatures, de les que s’han seleccionat 16 de sectors d’educació, cultura, serveis, economia i tecnologia, d’on surt un guanyador i dos finalistes premiats amb un import econòmic.

‘Abarka Catering’ és la iniciativa guanyadora, un innovador servei de càtering nascut de la mà de Khady Drame i amb arrels a la cultura mandinga. L’objectiu del projecte és ajudar a la reinserció social i laboral de col·lectius en exclusió social, alhora que canviar la imatge d’Àfrica a través de la gastronomia. Es centra en crear oportunitats laborals per a persones emigrants i promoure la cultura africana en l’economia, posant el focus en una de les riqueses del país: el menjar. Ha estat guardonat amb un import de 12.000€ i l’accés durant 6 mesos a la Incubadora Almogàvers de Barcelona Activa.

El segon premi, de 6.000€, l’ha rebut el projecte “Park 4 Dis”, la primera plataforma d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, creada per Alfonso Escriche. L’aplicació es dedica a traduir la normativa municipal de cada ciutat i posar a l’abast de les persones que ho necessiten els espais on poden aparcar per tal de facilitar el seu dia a dia.

NeurekaLab, projecte liderat per Sergi Grau, una eina que permet la detecció precoç de les dificultats d’aprenentatge, ha estat premiat amb el tercer lloc amb 3.000€. La iniciativa ajuda a identificar de manera ràpida, a través de proves i diagnòstics, dificultats de lectura, escriptura i de l’àmbit matemàtic, a més d’aportar eines a les famílies i escoles.

Durant el lliurament de premis, s’han presentat els resultats de l’estudi d’impacte i balanç de  les cinc darreres edicions del programa Emprenedoria Social de l’agència municipal. Entre les xifres, s’ha detectat que aquests projectes socials tenen una supervivència del 70%, una dada molt elevada dins del sector de les empreses socials. El perfil participant majoritàriament és jove i amb paritat de gènere: amb un 48% de dones i 52% d’homes. Quant al tipus de projectes que s’hi presenten, hi ha representació de tots els sectors, tot i que s’aprecia un increment del sector tecnològic, mediambiental i de salut.

 

El Programa d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa atén projectes socials de recent creació (constituïts fa menys de 12 mesos) oferint acompanyament en xarxa, formació i assessorament sobre la viabilitat dels negocis i la seva estratègia.

 

 

 

 

 Compartiu aquest contingut