Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló : Servei de Premsa

Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló

02/10/2020

L’Ajuntament de Barcelona i la FETRI organitzen l’esdeveniment internacional el proper 25 d’octubre que es disputarà sota la modalitat d’esprint.

La prova extremarà les mesures de seguretat sota la supervisió de les autoritats sanitàries i governamentals i en estreta col·laboració amb elles.

Durant aquests anys el Triatló de Barcelona ha tingut un caràcter de competició popular, amb un gran reconeixement internacional. Ara, aprofitant aquest reconeixement, tindrà l’oportunitat de participar en la competició d’alt nivell amb la celebració de la Copa d’Europa de Triatló”, ha declarat David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

És el primer pas perquè Barcelona sigui un referent mundial en triatló”, ha assegurat José Hidalgo, president de la FETRI.

Barcelona serà la seu de la Copa d’Europa de Triatló sota la modalitat d’esprint el proper diumenge 25 d’octubre. Així ho han confirmat l’Ajuntament de Barcelona i la FETRI, organitzadors de l’acte, i que comptarà amb la col·laboració de l’European Triathlon Union (ETU) i la Federació Catalana de Triatló.

La ciutat mediterrània serà l’entorn perfecte per a la pràctica del triatló en una de les últimes grans cites del calendari internacional i en la qual participaran de nou un elenc de reconegudes figures de dins i fora de les nostres fronteres.

El Comitè Organitzador, seguint el model de treball de Pontevedra, Banyoles i Bilbao, tornarà a establir un estricte protocol per a la celebració de l’esdeveniment on es puguin garantir les màximes mesures higienicosanitàries, amb la seguretat com a prioritat fonamental.

La pandèmia de la covid-19 obliga novament a extremar les precaucions per convertir la prova en segura. El preceptiu qüestionari mèdic previ, la presa de temperatura, l’obligatorietat de l’ús de mascaretes i la distància de seguretat prèvia i posterior a la competició seran algunes de les pautes per a una prova amb un escrupolós i detallat protocol de seguretat (el pots consultar aquí).

En aquesta línia, José Hidalgo, recentment reelegit president de la Federació Espanyola de Triatló, va assegurar que “Barcelona és la ciutat més icònica en l’esport espanyol i des de la FETRI estem tremendament satisfets de poder sumar-la al projecte del Triatló Internacional de màxim nivell”.

Hidalgo va afegir que “tenim un full de ruta en coordinació amb la Regidoria d’Esports que comença aquest any amb la Copa d’Europa i que pretenem que sigui l’inici d’un llarg camí que faci de Barcelona un referent en el triatló mundial”.

Finalment, el president de la FETRI va expressar el seu agraïment incidint en la continuació de la pràctica de l’esport segur: “Vull agrair a la ciutat de Barcelona i especialment al seu regidor d’Esports, David Escudé, el seu compromís amb el Triatló i la seva valentia i lideratge en aquests moments que estan servint d’inspiració per a una arrencada segura de l’esport.”

Per la seva banda, David Escudé, regidor d’Esports del consistori barceloní, va afirmar que “és un plaer i un honor celebrar a la nostra ciutat aquesta edició de la Copa d’Europa de Triatló. Barcelona és una ciutat triatleta, tant en l’àmbit professional com en l’àmbit popular, i la celebració d’un acte esportiu com aquest posa de manifest la nostra decidida voluntat i interès a continuar treballant no només a favor d’aquesta disciplina esportiva, sinó també, i especialment en aquests moments, en l’enfortiment del sector esportiu de la nostra ciutat”.

Així mateix, Escudé ha volgut agrair a la Federació Espanyola de Triatló i al seu president, José Hidalgo, el seu compromís i implicació en aquest projecte esportiu.

D’aquesta manera Barcelona, una de les ciutats més cosmopolites i experimentades en el món a l’hora d’allotjar grans proves esportives, es tornarà a col·locar en el panorama internacional també pel que fa al triatló. Recull el testimoni de l’última Copa d’Europa celebrada a la Ciutat Comtal el 1991 amb les victòries de Francesc Godoy i Catherine Davies i que va comptar llavors amb la participació de l’actual seleccionador, Iñaki Arenal, el qual estarà molt pendent de la cita i de l’evolució de la Triarmada.Compartiu aquest contingut