L’Ajuntament de Barcelona reinventa el dia del talent internacional amb la Barcelona Expat Week : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona reinventa el dia del talent internacional amb la Barcelona Expat Week

10/10/2020

Del 19 al 23 d’octubre, Barcelona organitza l’Expat Week, un esdeveniment híbrid, presencial i telemàtic, que proposa tallers, seminaris webs i actes de ‘meet & share’ per  convertir-se en el punt de trobada anual del talent internacional de la ciutat

Ofereix 39 activitats, amb 88 ponents de 27 països, majoritàriament dones, i nou persones amfitriones que s’han establert professionalment a Barcelona, i ho fa a través d’una plataforma virtual innovadora per potenciar els contactes i compartir el coneixement i la participació de l’ecosistema del talent internacional de la ciutat

La Barcelona Expat Week fa un pas endavant en l’agrupament i posada en valor del talent internacional, respecte al seu antecessor, el Barcelona International Community Day (BICD), com a fira adreçada a la comunitat estrangera de Barcelona, amb l’objectiu d’atreure talent i crear xarxes de relació, de serveis i d’empreses

Aquesta acció s’emmarca en la línia d’actuació encetada pel CECORE municipal (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica) i en l’objectiu de fidelitzar el talent internacional a la ciutat, inclòs en la mesura de govern per impulsar noves actuacions per a la capacitació, desenvolupament i generació de talent a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona organitza per primer cop la Barcelona Expat Week, un esdeveniment que enguany se celebra fent un pas endavant ambiciós en l’agrupament i posada en valor del talent internacional, i com a hereva del Barcelona International Community Day (BICD), l’espai de trobada anual per a la comunitat estrangera de Barcelona.

La Barcelona Expat Week tindrà lloc del 19 al 23 d’octubre i comptarà amb un programa amb 39 activitats, a través d’una plataforma virtual innovadora que permetrà construir comunitat durant l’esdeveniment però també tot l’any, i la participació de 88 ponents de 27 nacionalitats diferents i persones i organitzacions de l’ecosistema del talent internacional de la ciutat, amb l’objectiu de potenciar els contactes i compartir el coneixement.

El programa d’activitats, de dilluns a divendres, és majoritàriament online (tallers, meet&share webinars) i tractaran una temàtica per dia tenint en compte el context actual generat per la pandèmia global: aterratge personal, treball i formació, talent sense fronteres, fer negocis i emprendre i gaudir i participar de la ciutat. A més, seguint totes les mesures de salut pública, hi haurà activitats presencials de caràcter cultural a 5 cases emblemàtiques de la ciutat: Palau Güell (Modernisme); Casa de la Ciutat (Gòtic); Casa Seat (Contemporani); Casa de la Seda (Barroc); i Soho House (Neoclàssic). La idea és que els ciutadans i ciutadanes de Barcelona que han arribat des d’altres països se sentin com a casa i puguin conèixer amb més profunditat la història i la cultura que els acull.

 

Punt de trobada del talent internacional i aparador de la ciutat

Com a objectius principals, aquest esdeveniment es marca crear un punt de trobada de l’ecosistema del talent internacional i de tota la comunitat internacional de Barcelona, alhora que mantenir el posicionament de Barcelona com a ciutat oberta i acollidora i posar en coneixement de la comunitat internacional els recursos i possibilitats que ofereix la ciutat per tal de facilitar el seu aterratge, integració i que puguin desenvolupar tot el seu potencial i convertir-se en nous barcelonins i barcelonines.

L’acte comptarà amb la participació de persones expertes, directives, professionals i testimonis diversos, i serà obert i d’accés gratuït previ registre a la plataforma que crearà la comunitat virtual a barcelona.cat/expatweek.

Enguany, a més, nou persones exerciran d’amfitriones i de cares visibles de la Barcelona Expat Week. Són persones de diferents països que van arribar a la ciutat amb diferents propòsits i s’hi van establir, i poden i volen explicar la seva experiència de treball i projecte professional, integració i convivència a la ciutat que ara és casa seva.

Més informació i inscripcions: barcelona.cat/expatweek

L’organització de la Barcelona Expat Week és una de les mesures que es treballen des de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, articulada des del CECORE municipal (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica), i s’emmarca en l’objectiu de fidelitzar el talent internacional a la ciutat, inclòs en la mesura de govern per impulsar noves actuacions per a la capacitació, desenvolupament i generació de talent a la ciutat.Compartiu aquest contingut