Oberta la convocatòria de 50 places d’ocupació per a persones amb discapacitat per revisar l’accessibilitat dels espais de joc infantil : Servei de Premsa

Oberta la convocatòria de 50 places d’ocupació per a persones amb discapacitat per revisar l’accessibilitat dels espais de joc infantil

14/10/2020

El Pla d’Ocupació Diversem, convocat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), seleccionarà 50 persones amb diversitat funcional per col·laborar en la revisió de l’accessibilitat dels espais de joc infantil de la ciutat

Les dades recopilades s’incorporaran al Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona i al Pla de Joc de la ciutat i, alhora, la tasca de recollida d’informació i anàlisis de l’accessibilitat permetrà promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha obert la convocatòria per a la contractació de 50 places per a persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental per col·laborar en la revisió de l’accessibilitat de les àrees de joc infantil de la ciutat de Barcelona. Les places ofertes són de tècnic/a auxiliar i d’ajudant/a i les contractacions seran efectives a partir del mes de novembre del 2020.

L’objectiu de les persones contractades al Pla d’Ocupació 2020, anomenat Pla Diversem, és col·laborar en l’elaboració d’un mapa i d’una base de dades de l’estat de l’accessibilitat dels espais de joc infantil, que inclou parcs i zones verdes, àrees de joc infantil i places i superilles, entre altres. En aquests espais que recull el Pla de Joc Municipal, s’analitzarà la cadena d’accessibilitat de l’entorn i l’accessibilitat de l’espai i els elements del joc. Aquesta tasca es realitzarà en col·laboració amb l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona.

El Regidor i President de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha destacat la importància del Pla Diversem en el context de crisi actual en el qual ens trobem. “El Pacte per Barcelona va sorgir des de l’Ajuntament com a eina per aprofitar el potencial de la ciutat i generar un nou impuls per superar la crisi generada per la Covid-19”. “D’aquest pacte va sorgir un Pla de Xoc de la ciutat de Barcelona, essent un dels seus eixos la promoció de l’ocupació, i és en aquest context on era necessari incloure al col·lectiu de persones amb discapacitat, un dels més afectats laboralment per la situació sanitària” ha remarcat.

Les dades recollides s’incorporaran al Pla de Joc de l’espai públic de la ciutat de Barcelona i formaran part de la diagnosi del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona, el qual promou l’autonomia personal de les persones amb discapacitat, la seva vida independent i el ple exercici dels seus drets. Al mateix temps, la tasca de recollida d’informació i d’anàlisi de l’accessibilitat fomentarà la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

El Pla Diversem és el segon Pla d’Ocupació per a persones amb discapacitat que posa en marxa l’IMPD en els últims tres anys, sumant un total de 85 persones contractades. Enguany, les 50 persones seleccionades s’incorporaran de manera esglaonada amb contractes de 6 mesos, a excepció del personal tècnic que coordinarà els projectes i serà contractat per 7 mesos.

Les persones interessades a participar en la convocatòria han de disposar del reconeixement de grau de discapacitat igual o superior al 33%, d’incapacitació permanent o bé de reconeixement mèdic d’un trastorn de salut mental. També s’han de trobar en situació d’atur i estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, no estar cotitzant a cap dels règims de la Seguretat Social i acceptar l’assistència a formació i tutories proposades per l’IMPD durant el període de contractació. De la mateixa manera, han de disposar de la titulació o formació requerida segons la categoria professional a la qual es presentin.

La selecció de les persones contractades la realitzarà l’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD amb la participació de la Xarxa d’Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), integrada per 10 entitats de la ciutat, i creada amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones amb discapacitat en el mercat de treball, amb el convenciment que la col·laboració entre el govern local i el tercer sector és l’estratègia més eficaç per aconseguir-ho. La Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) es crea per fomentar la contractació de persones amb discapacitat en el mercat de treball. La xarxa es constitueix amb el convenciment que el treball de col·laboració entre el govern local i el tercer sector especialitzat en inclusió laboral és l’estratègia més eficaç per aconseguir-ho.

La contractació contempla un període de formació transversal per a la millora de l’ocupabilitat de les persones contractades. També es programaran tutories individuals de seguiment i assessorament, a càrrec de l’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD, per donar eines de recerca de feina i millorar les possibilitats d’inserció dels treballadors i treballadores contractades un cop finalitzin la seva participació en el programa.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 d’octubre omplint la sol·licitud de participació que es troba a l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Per més informació es pot contactar amb l’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD a través del correu electrònic ealocupacio@bcn.cat o del telèfon 93 413 28 39 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 hores). També es pot contactar amb el Servei d’Atenció al Públic de l’IMPD a través del correu electrònic sap@bcn.cat o del telèfon 93 412 27 75 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 hores).

Per a més detalls, consulteu les Bases i Convocatòria del Pla d’Ocupació 2020 – Pla Diversem.Compartiu aquest contingut