El Districte d’Horta-Guinardó finalitza la revisió estructural de tots els edificis del passatge i del carrer Sigüenza : Servei de Premsa

El Districte d’Horta-Guinardó finalitza la revisió estructural de tots els edificis del passatge i del carrer Sigüenza

16/10/2020

Arrel del desallotjament d’urgència que es va haver de realitzar el passat 29 d’agost pel mal estat de l’edifici situat al passatge Sigüenza 95, l’Ajuntament de Barcelona ha dut a terme una revisió estructural de tots els immobles situats en aquest passatge i al carrer Sigüenza

L’anàlisi ha conclòs que l’edifici afectat i els dos immobles colindants presenten problemes estructurals molt greus que obliguen al seu enderroc

El Govern municipal ha comunicat la resolució aquest matí als veïns afectats i properament iniciarà els tràmits d’expropiació. En tot moment es garantirà l’allotjament temporal dels afectats i s’estudiarà cada cas per oferir-los alternatives habitacionals

El passat 29 d’agost, l’Ajuntament de Barcelona va haver de desallotjar per procediment d’urgència als veïns de la finca situada al passatge Sigüenza 95 per deficiències a l’estructura, agreujades per la retirada d’un dels puntals de l’edifici per part d’un veí. Les persones afectades van ser ateses pel CUESB i reallotjades de manera temporal.

Arrel d’aquell incident, el Districte d’Horta-Guinardó va contractar a una equip tècnic especialitzat en estructures d’edificis perquè fes una revisió de l’estat de tots els immobles situats als passatge Sigüenza i al carrer Sigüenza. Durant aquest període s’han analitzat un total de 83 habitatges situats en 26 edificis d’aquest àmbit.

Els treballs tècnics han conclòs que 3 dels 26 immobles estan en mal estat i s’han d’enderrocar, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones. Es tracta de la primera finca afectada, situada al número 95 del passatge, desallotjada des de finals d’agost, i dels dos edificis colindants el 93 i el 97.

El Govern municipal ha comunicat aquest matí la situació als veïns afectats dels dos edificis colindants i a partir d’avui se’ls dona un termini d’un mes perquè retirin les pertinences i desallotgin els dos immobles.  Sumant les tres finques en mal estat, s’afecta a un total de 15 habitatges i 29 veïns. L’Ajuntament de Barcelona, a través del CUESB, garantirà l’allotjament temporal a tots els residents d’aquests edificis i a partir d’aquí, conjuntament amb els serveis d’Habitatge, es valorarà la situació de cadascú per oferir-los possibles alternatives habitacionals. Properament s’iniciarà el procés d’expropiació i quan finalitzi el desallotjament es procedirà a l’enderroc dels tres immobles.Compartiu aquest contingut