En marxa el Projecte Concilia amb sis espais de canguratge als barris de Barcelona per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal : Servei de Premsa

En marxa el Projecte Concilia amb sis espais de canguratge als barris de Barcelona per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal

22/10/2020

La iniciativa s’emmarca en el Pla de Barris, té capacitat per acollir una quarantena d’infants cada hora i ha arrencat com a prova pilot fins al mes de febrer als barris de la Verneda i la Pau, El Besòs i el Maresme, Trinitat Vella, Raval, La Marina i Zona Nord

El Projecte Concilia compta amb un pla de contingència per fer front la Covid-19, funciona els set dies de la setmana i ha suposat la contractació de 18 educadores

El Projecte Concilia per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal, especialment de famílies monomarentals amb menys recursos econòmics, ja és una realitat a la ciutat de Barcelona. Des d’aquest mes d’octubre i fins al proper febrer funcionaran com a prova pilot sis espais de canguratge distribuïts en diferents punts de la ciutat que formen part del Pla de Barris. Són els següents:

Els sis espais funcionen sota inscripció a la pàgina web http://concilia.incoop.cat, tot i que els equips del servei també tenen hores assignades per atendre les famílies que no tinguin la possibilitat de fer la inscripció online. El Projecte Concilia té capacitat per acollir uns 8 infants per espai cada hora, i per aquesta raó contempla que els infants que hi acudeixin ho facin reservant hora amb 48 hores d’antelació. La previsió de l’Ajuntament de Barcelona és que hi participin entre 1.200 i 1.500 infants d’entre 4 i 12 anys. La intenció és proporcionar aquests infants un temps de lleure de qualitat, amb activitats pedagògiques adaptades a les diferents edats dels participants, basades en valors com la coeducació, la participació, l’educació ambiental, la interculturalitat, l’educació emocional i l’art.

 

 

 

 

 

Els espais de canguratge funcionen els set dies de la setmana, fora de l’horari escolar però de manera flexible per atendre les necessitats que es detectin, tot i que entre setmana ho faran a les tardes i durant el cap de setmana en horari de matí i tarda. La iniciativa forma part del Pla de Xoc Social engegat per l’Ajuntament de Barcelona per fer front la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 i s’ha adjudicat per un pressupost d’uns 248.500 euros que han servit igualment per contractar 18 educadores que atenen els espais.

El Projecte Concilia és una oportunitat per generar un espai que no només doni resposta a les necessitats de conciliació i, per tant, oportunitats ocupacions i personals, sinó que a més posa sobre la taula un nou model feminista que redefineix les relacions de gènere i la responsabilitat del treball de reproducció, fomentant la xarxa i el suport. De fet, prioritza l’atenció de famílies monomarentals de la ciutat de Barcelona amb una xarxa fràgil i manca de recursos, a dones víctimes de violència de gènere i famílies sense teixit comunitari, tot i que també està obert a altres perfils de famílies que tinguin necessitats que no es puguin conciliar amb la criança.

El servei disposa igualment d’un protocol d’actuació i d’un pla de contingència per fer front la Covid-19, que passa per mesures concretes com són intentar fer la majoria d e les activitats a l’aire lliure, dur mascareta, neteja de mans de manera constant i utilitzar materials i joguines de fàcil desinfecció, entre d’altres.Compartiu aquest contingut