La Comissionada Raquel Gil, nomenada Presidenta Delegada de Cooperació Internacional de la Cité de Métiers : Servei de Premsa

La Comissionada Raquel Gil, nomenada Presidenta Delegada de Cooperació Internacional de la Cité de Métiers

26/10/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’objectiu principal és crear estratègies comunes entre les ciutats per atendre les persones sense feina, especialment els col·lectius de joves i dones, que pateixen més la crisi de la covid

El treball en xarxa entre les ciutats i els seus agents, així con amb les empreses i els centres de formació permet compartir experiències i casos d’èxit, i alhora, millorar els serveis d’ocupació innovant en les eines d’aprenentatge, la intel·ligència artificial i l’atenció de qualitat

L’equipament Porta22 de Barcelona Activa acompanya les persones que volen créixer professionalment i laboralment, objectiu essencial de la Cité de Métiers

L’òrgan internacional Cité de Métiers, que té com a objectiu oferir una guia assistencial per a l’ocupació, la formació i l’assessorament laboral a ciutats de diferents països, ha nomenat la Comissionada per a la Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, com a Presidenta Delegada de Cooperació Internacional.

La iniciativa francesa Cité de Métiers configura una xarxa mundial amb centres d’orientació professional de la qual l’agència municipal Barcelona Activa en forma part. L’equipament Porta22, al 22@, té com a objectiu principal l’acompanyament a les persones que volen créixer professionalment i laboralment, principis compartits amb la Cité de Métiers.

La Comissionada per a la Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, ha declarat que “s’obre una nova etapa on els llaços internacionals de cooperació i recerca de solucions en matèria d’ocupació, seran més intensos i estrets, perquè les ciutats compartim experiències i sumem esforços per superar les greus dificultats que ens està deixant la pandèmia”.

Els eixos prioritaris de cooperació que es marquen en aquesta nova etapa són:

  1. Crear estratègies comunes entre les ciutats per atendre a les persones que per la crisi econòmica, fruit de la crisi sanitària, estan sense feina. Especialment a joves i dones ja que són col·lectius on la crisi està incidint de forma significativa.
  2. Compartir models exitosos d’atenció a les persones més desfavorides de la ciutat.
  3. Facilitar el treball en xarxa entre ciutats i els seus agents, així com empreses i centres de formació.
  4. Afavorir la competitivitat dels serveis d’ocupació mitjançant la innovació en eines d’aprenentatge, intel·ligència artificial i atenció de qualitat.

Des dels seus inicis als anys 90, el model Cité de Métiers va tenir el suport de la Cité de Sciences et de la Industrie de París; i actualment 30 ciutats de més de 8 països diferents, configuren la seva xarxa.

Barcelona ja va ostentar la presidència d’aquesta xarxa entre els anys 2004 i 2009 amb Maravillas Rojo com a responsable de Barcelona Activa.





Paraules clau

Barcelona Activa/